Wacken Metal Battle Romania 2018 – Finala națională

Joi, 21 Iunie 2018, Oldies Pub din Sibiu vă invită la finala națională a concursului Wacken Metal Battle Romania. Câștigătorul acestui concurs va reprezenta România la cunoscutul festival din Germania, Wacken: Open Air 2018. Trupele participante sunt Tenebres, Hiraeth, An Theos, EvergreeD si Descend Into Despair. În cadrul acestei finale ar fi trebuit sa participe și trupa Indefiance, dar, din motive ce nu țin de organizare, s-a retras din finală.

Iarna anului 2015 aduce nașterea unei noi trupe: Tenebres. Aceasta „poate fi clasificată drept black metal la prima vedere, însă melodica clapelor, adaugă un ton gotic, în timp ce violoncelul luminează dar și întunecă întreaga atmosferă„. Cel puțin așa susține Diana Mertic, membru al trupei Tenebres. Aceasta s-a format prin contopirea membrilor a trei trupe destrămate de pe scena ieșeană. Trupa și-a închegat sunetul în jurul sonorităților black, gothic și doom metal pe care le subliniază cu ajutorul clapelor și a violoncelului. Trupa a mai concertat în București, Sofia, Timișoara, Iași și s-a bucurat de o primire caldă din partea publicului cu ocazia primei editii OSTRING și festivaluri precum Artists of the DarkRevolution Fest sau Rock’N’Iasi „Open Air” 2017. În anul 2017, Tenebres a lansat și primul lor videoclip oficial ce poartă numele albumului. Acesta a atras atenția străinilor în special din Finlanda și Belgia unde au fost publicate mai multe detalii despre trupă pe site-uri de știri precum Metalliluola sau United Rock Nations. Pe lângă piesele lor originale, în concertele trupei se mai pot auzi și câteva preluări, cea mai notabila fiind „My Hope, the Destroyer” de la My Dying Bride. Până la ora actuală, are doar un album de studio, intitulat „Pain Eternal”. Acesta a fost lansat oficial pe data de 29 Octombrie 2017 în cadrul ultimei zile de Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017.

Hiraeth este una dintre cele mai tinere formații de pe scena muzicală ieșeană. Este o trupă de melodic death metal înființată în octombrie 2015. Debutul scenic l-a avut în noiembrie 2016, atunci când a cântat în barul The Gate din Iași alături de trupa Serpent Stream. Concertele trupei au fost doar la nivel local, în locații precum Underground Pub, The Gate sau club Rocknrolla, împărțind aceiași scenă cu formații precum E-an-na, Harmasar sau Halmyris. Ultimul concert memorabil semnat Hiraeth a avut loc în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017, cântând în aceiași zi cu trupe precum Subliminal Damage sau Tenebres. Are doar un material discografic până în momentul actual, în forma EP-ului „Souls„, ce conține piese precum „Before The Crossroads„, „Rivers” sau „Tomb of Souls„. Trupa continuă să compună în continuare, piesa „The Cure” fiind cea mai recentă creație ce se poate auzi live în concerte.

An Theos este una dintre cele mai cunoscute trupe de folk metal din România. Înființată în anul 2010, trupa a devenit cunoscută publicului larg datorită versurilor ce au ca influență lumea dacică sau cea din mitologia românească. Au fost de la bun început sub tutela Rusidava Management, concertând în cei șase ani de activitate în țări precum Italia, Cehia, Ungaria sau Bulgaria. În cei 8 ani de activitate, trupa a lansat 2 albume de studio: „Seminția Dacă” în 2016, respectiv „Spre Cer” în 2017. Este cunoscută pentru piese precum „Noaptea Sânzienelor„, „Seminția Dacă” sau „Nedeea Lupilor„.

EvergreeD este o trupă de death metal din Sibiu. Aceasta a fost înființată în anul 1998, iar până la ora actuală nu are niciun album de studio lansat. În schimb, are 5 demo-uri, ultimul fiind „The Worst Of„, lansat în anul 2012. A susținut concerte, în marea lor majoritate pe plan regional, în orașe precum Sibiu, Râmnicu Vâlcea sau Craiova, împărțind scena cu trupe precum E-an-na, Gothic, Dirty Shirt sau Dordeduh. Este recunoscută pentru piese precum „Volant Voland„, „The Wait” sau „Viral Hate Contamination„.

Descend Into Despair este o trupă de funeral doom metal din Cluj-Napoca. Aceasta a fost înființată în 2010, în același an lansând un demo intitulat „Wings of Solitude„. Până la ora actuală, are două albume de studio intitulate „The Bearer Of All Storms” și „Synaptic Veil„, lansate în 2014, respectiv 2017. A susținut concerte în orașe precum Cluj-Napoca sau București, cele mai memorabile prezențe fiind în cadrul unor festivaluri precum Metal Gates Festival sau Doom Over Bucharest. Este cunoscută pentru piese precum „Plânge glia de dorul meu„, „As I Descend Into A Bottomless Void” sau, ceva mai recent, „Alone with My Thoughts„.

Accesul în club va începe undeva după ora 20:00, fiecare trupa având un interval de 20 de minute de cântat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns