Wacken Metal Battle Romania 2016 – Finala națională

Joi, 23 iunie 2016, Oldies Pub din Sibiu vă invită la finala națională a concursului Wacken Metal Battle Romania. Câștigătorul acestui concurs va reprezenta România la cunoscutul festival din Germania, Wacken: Open Air 2016. Trupele participante sunt For The Wicked, Hteththemeth, Eternal Fire și Mindcage Escape. Trupa invitată special în cadrul acestei seri este Bucovina.

For The Wicked una din cele mai interesante și ambițioase apariții pe scena metal din România, dovadă fiind câștigarea numeroaselor premii importante în primul an de la înființare (2015): Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, marele premiu la Posada Rock și premiul Low5Bass Studio la GBOB România. Au la activ un EP lansat în anul 2015 intitulat „Trust Your Heart„. Au piese precum „I Will Never„, „Lost and Found” sau „Betrayed„.

Hteththemeth se autocaracterizează ca fiind o trupă de „unhuman music”. Realistic vorbind, e o trupa de avant-garde metal, originară din Brașov, fondată în 1999. Au la activ două materiale discografice intitulate „The Unhuman Split„, lansat în 2013, si  „Best Worst Case Scenario„, lansat pe 1 aprilie 2016 in clubul Fabrica din Bucuresti. Au caștigat în 2015, finala Romaniei la GBOB (Global Battle of Bands), aceștia fiind reprezentanții României la GBOB de la concursul intenațional ce a avut loc la Berlin pe data de 26 mai 2016, unde au obținut locul al doilea. Și-au făcut prezența și la „Rockstadt Extreme Fest” de la Râșnov, cântând piese precum „Happy to be sad„, „Light Lies” sau „The calm before the end„. Trupa a lansat recent videoclipul piesei „You Are My Last Girlfriend„, o piesă ce se poate regăsi pe ultimul album al trupei, fiind o piesă activă în concertele trupei de ceva ani.

Eternal Fire este o trupă de melodic black metal originară din orașul București. Înființată în octombrie 2013, trupa a lansat până la ora actuala doar un demo intitulat „Beyond Frozen Dreams„. Au la activ piese precum „Winter Darkness„, „Northmen And The Sea” sau „My Will To The Stars„.

Mindcage Escape este o trupă metal înființată în februarie 2012 în orașul București. Primii doi ani de existență a trupei a marcat cizelarea sunetului și închegarea lor ca trupă, iar anul 2014 marchează prima apariție live a trupei, în cadrul celei de-a 4-a ediții a Black & White Motor Fest organizat de către Chopper Academy MC Romania, urmată de participarea la festivalul concurs Posada Rock 2014. EP-ul ‘Straitjacket’ conținând primele 3 piese ale trupei a fost înregistrat și lansat oficial online în același an. În 2015, cu un nou basist la bord, trupa a susținut primul concert în București, pentru concursul “Ce se întâmplă, rockere?”, în cadrul căruia a ajuns până în finală. Ca urmare, în aprilie, Mindcage Escape au răspuns invitației de a cânta în deschiderea concertului de lansare al single-ului și videoclipului piesei “Dharkata”, a celor de la Days Of Confusion, prestație filmată cu camere GoPro și disponibilă pe canalul oficial de Youtube al trupei. În aceeași lună, băieții au onorat invitația formației Goodbye To Gravity de a evolua în deschiderea primului lor concert pe 2015 și, de asemenea, s-au întors în lumea motoarelor la Open Season Party-ul organizat de aceiași Chopper Academy MC Romania. Luna mai a adus prima apariție la un festival pe anul 2015, la Romanian Rock Meeting, un festival pe două zile având drept cap de afiș formația Blind Guardian. Au până la ora actuala piese precum „Bitter Celebration„, „Straitjacket” sau „Regret„.

https://www.youtube.com/watch?v=8HkXcVjN1Vs

Bucovina este fără doar și poate una dintre cele mai bune și apreciate trupe metal românești la ora actuală. Înființată în anul 2000 în Iași, trupa a lansat până acuma 4 materiale discografice. Al patrulea material discografic, „Nestrămutat„, a fost lansat oficial în fața fanilor ieșeni în cadrul concertului din 27 februarie 2016 din cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition” 2016. Pe lângă acest festival, este o trupă nelipsita de la marile festivaluri ale tarii, precum „Rockstadt Extreme Fest„ sau „Bucovina Rock Castle„. Au devenit în 15 ani de activitate sinonimi cu piese precum „Mestecăniș„, „Spune tu, vânt” sau „Sunt munți și păduri„.

Evenimentul va începe undeva după ora 20:00, intrarea fiind de 20 de lei. Sunt disponibile 200 de bilete. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns