Vernisaj InZIDerabilii în cartierul Dallas, Iași

InZIDerabilii este un proiect de revitalizare urbană ce promovează toleranța și coeziunea socială inițiat de artistul HarceaPacea și Asociația Culturală Moldavia în parteneriat cu Asociația RomaJust, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Membrii proiectului va invită la vernisajul expoziţiei de picturi murale, pe 26 octombrie, în intervalul orar 15:00 – 16:00. Acesta va avea loc în cartierul Apărătorii Patriei/Dallas, aflat pe splaiul râului Bahlui. “Expoziţia” prezintă cel mai recent proiect al artistului stradal HarceaPacea: o serie de picture murale care abordează la nivel vizual problematica excluziunii sociale la care sunt expuși locuitorii cartierului Apărătorii Patriei, cunoscut popular ca Dallas. Conform descrierii oficiale a evenimentului, zidul din cartierul Apărătorii Patriei are o dublă valență: pe de o parte este un dig anti inundații, pe de altă parte este o barieră fizică și vizuală între cartier și restul orașului, clădit pe o linie subțire dintre sistematizare verticală și segregare socială. La pictarea zidului au contribuit și alți artisti: Robert RO, Kaps Crew, Grafo Dragoş, Mihaela Neli Paval Visual Art, Monica Ivan – Digital & Traditional Art, Bea Hopes, Goes, Snek, Rov și Kore.
În cadrul vernisajului, sunteți invitați să păşiţi de pe piedestalul privilegiului, către partea mai puțin favorizată a Iașului, având posibilitatea de a o cunoaște într-un cadru non-formal, prietenos și inovativ.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns