Unflicted – Aello

Unflicted este una dintre cele mai tinere trupe din underground-ul românesc. Aceasta abordează o combinație de rock alternativ cu stoner rock și este din București, înființată în toamna anului 2015. În cei aproape 2 ani de activitate, trupa a lansat EP-ul „Awake” la începutul anului 2016. Până la ora actuală, trupa are piese precum „Awake„, „Bury you alive„, sau ceva mai recent, „Loss„. Totodată, Unflicted are și un cover dupa piesă „Copilul Rebel” de la Omul Cu Șobolani, o trupă care le-a marcat într-un fel sau altul viața. În primăvara anului 2017, aceasta a fost prima trupă din cadrul concertului aniversar de 20 de ani al trupei Omul Cu Șobolani.

Repertoriul trupei avea doar piese în limba engleză, singura excepție fiind cover-ul făcut după „Copilul Rebel” de la Omul cu Șobolani. La sfârșitul lunii iulie 2017, Unflicted a lansat prima piesa integrală în limba română. Aceasta se numește „Aello” și este însoțită și de un videoclip oficial. Premiera oficiala a avut loc în cadrul unei ediții de „Alternative Hour” de pe Music Channel, o emisiune găzduită de Răzvan Hefe din Coma.

Videoclipul piesei „Aello” prezintă o poveste sugestivă în care personajele principale sunt două fete, Claudia Chiras, respectiv Irina Marinescu. Acestea se află în prim-plan, imaginile lor contopindu-se cu umbrele membrilor trupei Unflicted. Cadrele de altfel sunt bine conturate, cele doua protagoniste fiind prezentate foarte familiar. Acest lucru te duce cu gândul la momentele în care te întâlnești cu persoana iubită și ești doar tu cu ea, dar mereu având o senzație de deja vu. Videoclipul în sine se contopește perfect cu tema piesei, care te duce cu gândul la o relație eșuată, regăsită mereu în altă persoană dar cu un final total diferit. De aici avem și refrenul: „O strig de fiecare dată pe alt nume/Și vine de fiecare dată ca o minune de pe altă lume„.

De înregistrare, mix, master și videoclip în sine s-a ocupat Vladimir Ivanov de la Real Sound and Vision/BlueCat Studio. În următoarea perioadă, trupa Unflicted va susține un concert în cadrul festivalului Bucovina Rock Castle. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a trupei.