Unexpected Error a lansat prima piesă

Underground-ul românesc a avut mereu artiști sau trupe din genuri muzicale total neașteptate. Chiar putem spune că am avut literalmente toate stilurile posibile, dar, foarte puține proiecte experimentale. În anul 2021, încă există proiecte care abia iau naștere. Unexpected Error ar fi unul dintre aceste exemple, iar, recent a lansat prima piesă intitulata “Almighty“.

Unexpected Error este o trupă, sau, un trio muzical din București, formată în anul 2021.Membrii acesteia sunt Ciprian Florea, Marius Costache și Robert Nicolas Pița. Nu sunt oameni străini scenei, aceștia activând de-a lungul timpului sau în prezent în trupe precum Contraband X, Church Of Chtulhu, Anger Dose, Sticks And Stones, TheLivingRoom sau Deviant. Proiectele lor muzicale au fost sau sunt, în mare parte, din zona extremă. În schimb, Unexpected Error este un proiect total experimental de dark country. Nu a avut niciun concert sau eveniment live până la ora actuală.

Momentan, nu are niciun material discografic lansat, dar, se pregătește să lanseze un EP pe data de 30 iunie 2021. Acesta se va intitula sugestiv “Vol. 1”. Prima piesa de pe acest material este “Almighty“. Aceasta are doar un videoclip sugestiv, contopit din imaginea tuturor membrilor aflați în studio, interpretând piesa propriu-zisă. Imaginea aceasta este literalmente una peste alta, toți cei trei membrii fiind total distorsionați. Nu este o animație, imaginile cu aceștia sunt cât se poate de reale, dar, puse în așa fel încât să creeze o atmosferă difuză, iar, ca și completare, tot clipul este pe o nuanță de tip “sepia”.

Mesajul piesei în sine, este unul cu o latură spirituală, la prima vedere. Ne putem da seama după titlu, înainte de toate. Odată ce analizam versurile, putem spune că te duce cu gândul la “Dumnezeu”, sau, la ideea de divinitate care e mereu omniprezentă și omnipotentă. Nu este nicidecum o piesă creștină sau care să susțina ideea de divinitate cunoscută de majoritatea oamenilor, e mai degrabă cântată din postura de “Dumnezeu”. Toate versurile sunt de natura personală, sunt formulate de genul “I am” sau “I can“. Versurile piesei, combinate cu tonul muzical întunecat, îți dau cumva senzația de resemnare, sau o stare în care efectiv ne regăsim cu toții la un moment dat, ca și cum am fi singuri ca Dumnezeu. N-aș zice că e senzația de “singuri împotriva tuturor”, mai degraba “singuri, și atât…”.

Pentru mai multe detalii legate de Unexpected Error, vizitați pagina oficială a trupei.

Leave a Reply