Underground Metal Fest Piatra Neamț

Underground Metal Fest este un festival aflat la prima ediție care vrea să readucă la viață festivalurile de metal care aveau loc în anii 90′ în orașul Piatra Neamț. Este un eveniment organizat de Underground Concerts Piatra Neamț, care se ocupa cu concertele metal din acest oraș. Prima ediție va avea loc în pub-ul Ze Germans, în perioada 21-22 Septembrie 2018 și aduce unele dintre cele mai importante trupe din underground-ul metal românesc.

Până la ora actuală s-au confirmat trupele Taine, Saddayah, Focuri și Lucky Thirtheen. Inițial, în cadrul acestui festival trebuiau să cânte trupele Contraband X și Trooper, dar, din motive ce nu țin de organizatori, și-au anulat participarea. În următoarele săptămâni se vor confirma alte trupe, iar organizatorii lucrează la confirmarea unui headliner pe măsură.

Taine este una dintre primele trupe de death metal înființate în România, mai exact în anul 1993. Abordează teme ca natura umană și mitologia. Influențele trupei Death asupra Taine le transforma stilul într-un progressive metal complex. În cei 25 de ani de existență, trupa a cântat pe cele mai importante scene ale țării, făcându-și prezența la festivaluri precum B’Estfest sau Rockstadt Extreme Fest. Va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum „Înger sau demon„, „The World Does Not Change” sau „Pierdut„.

Focuri este o trupă metal originară din orașul Roman. Trupa s-a format după mai multe pauze și schimbări de componenţă, înființându-se oficial în anul 2010, membrii fiind aceiași de atunci.  Anul 2012 aduce apariția primului material discografic al trupei, un EP intitulat „Distant Path„. Acesta nu a fost lansat sub egida niciunei case de producții, toate cele 4 piese fiind înregistrate de către Cătălin Airinei (Phossilah)  în studioul de repeții al trupei. În cei 7 ani de existență, Focuri a avut concerte diverse, atât pe plan local, cât și în alte orașe precum Bacău, Iași, Câmpulung sau Lehliu Gară, împărțind scena cu trupe precum RoadkillSoda, Funerus, Obscyria, Vespera sau Tiarra. Focuri are piese precum „Dice Eyes„, „Fake Cause„, „Distant Path„, sau piesa ce dă titlul ultimului lor album, „Imminent Conflict„.

Formată în 2015 în Brașov, Lucky Thirteen ne poartă prin tenebre filozofice ale existenței umane, aducând un licăr de speranță și invitând interlocutorul la meditație asupra condiției umane și speranța ridicării deasupra acesteia. Individul este susținut de natură, elementele acesteia îl întregesc și-i definesc spiritualitatea, servindu-i ca minunate metafore pentru experiențele trăite. Este o înțelegere profundă a dansului în care suntem prinși ca indivizi călători prin propria viață. Cuvintele sunt scăldate în tonalități originale, surprinzătoare, eclectice, atât de variate încât cu greu pot fi înghesuite într-un anumit gen muzical. Lumina și întunericul sunt parte a aceluiași întreg care se determină reciproc și nu pot lua ființa decât în această dualitate, iar acest lucru poate fi trăit la fiecare apariție scenică a trupei. Până la ora actuală, trupa are piese precum „Om„, „Low Hanging Heaven” sau „Burning Up„.

Trupa Saddayah s-a format la începutul anului 2014 în orașul Ploiești, debutul scenic având loc în toamna aceluiași an. Au urmat câtiva ani plini de concerte, cu evenimente în multe orașe din România, în care trupa a împărțit scena cu formații de top, atât din țară cât și din străinatate, dintre care putem aminti Infected Rain, SkeletonWitch, Diabolical, Axegressor, Cenotaph, Carnifliate, Syn Ze Sase Tri, Kistvaen sau Akral Necrosis. Anul 2017 a fost unul de referință, Saddayah ajungând în finala Wacken Metal Battle România de la Sibiu și ocupând locul al treilea. În anul 2018, Saddayah finalizează înregistrările albumului de debut, „Apopheny of Life„, înregistrat la I.V. Metal Foundry, coperta CD-ului fiind semnată de cunoscutul artist grafic, Costin Chioreanu. Albumul va fi lansat pe data de 7 septembrie 2018 de către Loud Rage Music și va fi urmat de un turneu de promovare în țară și prin străinătate. Până la ora actuală, trupa are piese precum „Carving in the Stone Flesh of God„, „Born in singularity” sau „Fire Above, Frost below„.

Evenimentul din pub-ul Ze Germans va începe în fiecare zi după ora 19:00. Începând cu 21 August 2018, biletele se pot găsi de vânzare în incinta pub-ului din Piatra Neamț. Prețul pe zi este de 30 lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Underground Metal Fest Piatra Neamț

Lasă un răspuns