Ultimele producții Dacia Records

Dacia Records rămâne în 2017 o casă de producție foarte activă. În ultimele luni, Cazacov, MereU și Omu Franț au lansat producții atât singulare, sub formă de piese oficiale sau freestyle-uri, cât și piese comune de tip Cypher.

Sfârșitul lunii iulie 2017 aduce debutul compoziției „DISStrat„. Este o piesă de sub 2 minute, simplă și sugestivă, Omu Franț fiind protagonistul principal al clipului. Exact cum spune titlul, toată piesa e plină de diss-uri, ce vin mai mult ca frustrări personale decât atacuri pentru o anumită persoană. Instrumentalul „DeSolate„, versurile, mix-ul și masterizarea lui Omu Franț, cât și cadrele și montajul realizat de Jessy Cerol & Cazacov completează perfect compoziția „DISStrat„.

https://www.youtube.com/watch?v=xZ77Q-RIyw4

Pe 20 august 2017, Omu Franț, redenumit între timp „Franț„, a lansat „A.B.Freestyle„. Este o producție semnată Siberia, intrumentalul numindu-se „Black Teeth„, fiind totul „one take”: o singură înregistrare, fără mix sau master. În spusele lui Franț, „totul să fie cât mai natural„. Cadrul și montajul video a fost asigurat de Franț și Knz’.

https://www.youtube.com/watch?v=zxG0hY1qf4c

Spre sfârșitul lunii august 2017, Franț a lansat „Reprezint Rețeta Personală„. Din aceste ultime 3 producții, stilul videoclipurilor semnate de Franț este unul simplist, cu artistul în prim plan, fără cadre complexe sau ieșite din comun. Singurul cadru atipic al clipului este la versul „Pune mâna pe par„, atunci când se vede un cadru de câteva secunde cu un ciomag ce lovește cadrul filmat. Instrumentalul „IceKrem” este unul ales cu cap pentru versurile interpretate de Franț, îți dă senzația de ego-rap interpretat cum trebuie.

https://www.youtube.com/watch?v=wEnhgihFYWU

Un alt MC activ, afiliat celor de la Dacia Records este Bogdan Mereuță, cunoscut scenei underground sub numele de MereU. La fel cum spune titlu, este un „Tribut” întregii mișcări hip-hop prin care artistul a trecut, refrenul fiind cel mai evident asupra acestui aspect. Versurile au fost asigurate de Mereu, de artwork-ul piesei ocupându-se Ilse. De mix, master și producția propriu-zisă a piesei „Tribut” s-a ocupat Franț. Întreaga producție s-a realizat sub egida casei de producție Dacia Records.

Ultima producție semnată Franț se numește „Filtru de spartan„. Toata producția este plină de aluzii ce te duc cu gândul la producții din zona Greciei/Spartei, instrumentalul „Achilles” având un sunet distorsionat de coarda de chitară, specifică muzicii grecești. Este la un moment dat inclusiv un fragment cântat în altă limbă, amplificând starea ambiguă creată de-a lungul piesei. Franț s-a ocupat personal de producția piesei, singurul colaborator fiind Armageddon, cel ce l-a ajutat la aranjamentul piesei.

Toată această perioadă de producții lansate s-a încheiat cu o producție de tip „cypher”. Intitulată sugestiv „Cypher Legala„, Cazacov, Franț, MereU și Vorbă au dat viață unei producții bine închegate pe instrumentalul „The Doppelgangaz holla„. E genul de piesă ce te duce cu gândul la o mare familie, bine închegată, ce și-a găsit aceiași lungime de undă și vor să o transmită mai departe. Versurile au fost asigurate de Cazacov, Franț și MereU. Vorbă este prezent la „refren”, sau acea parte dintre strofele lui Cazacov, Franț și MereU.

Pentru mai multe detalii despre viitoarele proiecte semnate Dacia Records, accesați pagina lor oficială.

https://www.youtube.com/watch?v=cgoPZy7fYfM&feature=youtu.be

Lasă un răspuns