Critique Sound Records a fost în ultimii ani una dintre cele mai active case de producții din underground-ul românesc. Multi artiști aflați la început de drum au colaborat sau fac parte din această egidă. Haw este unul dintre primii MC care s-au asociat încă de la început cu această casa de producții. În ultimele luni, acesta a lansat mai multe piese și videoclipuri, iar unele fiind similare ca și temă abordată.
Ultima dată când a fost menționat Haw pe acest blog a fost prin septembrie 2020. Atunci a lansat piesa „Flash„. La fix 2 săptămâni de la această lansare, videoclipul piesei „Fiecare Zi” era făcut public tututor. Este un videoclip ușor de înțeles, tema piesei, de asemenea, familiară tuturor într-un fel sau altul. Acesta a fost filmat predominant în orașul Iași, recunoscându-se ușor Galeriile Comerciale „Ștefan Cel Mare Și Sfânt”, centrul orașului Iași, iar unele secvențe au fost filmate în zona Ciric. Haw este în prim-planul clipului, dar alături de el sunt și ceilalți membrii Critique Sound Records, fiind multe efecte ce distorsionează clipul, imaginea, sau chiar artistul. Sunt unele secvențe în care acesta este multiplicat, la propriu, în același cadru. De mix-ul piesei s-au ocupat Laur Vartolomei, respectiv Ștefan Simion, cel din urmă ocupându-se și de masterizarea propriu-zisă. De producția video s-au ocupat Răzvan Alexa (LacaResa), Ștefan Raschip, Luca Priscornic, Horațiu Lungu și Octavian Popovici.
Timpul a trecut, iar prin decembrie a apărut un alt videoclip cu Haw în prim-plan. „Arlechin” e un nume omonim cu ceea ce exprimă piesa. Când te gândești la un arlechin, îți vine în cap imaginea unui bufon din poveștile cu regate și împărății demult apuse. Piesa e într-un fel o autobiografie de 4 minute, cu întâmplări din viața lui Cosmin Spătaru, omul real din spatele lui Haw. Videoclipul nu este complex, e doar interpretul principal al piesei în fața unui microfon de studio.
Pe 11 decembrie 2020, a apărut o producție nouă intitulată „Tânăr Și Neliniștit„. Comparativ cu alte piese, aceasta e diferită față de stilul obișnuit a lui Haw. El și-a format un stil propriu în care lansa piese cu o temă ceva mai „întunecată”. Această piesa e, într-un mod ciudat, cu un ton optimist. Iar ca să fie piesa perfect completată, la refren și-a făcut prezența o voce nouă, neauzită până acum pe producțiile de la Critique Sound Records. Miruna Neculai este, dacă nu mă înșel, prima voce feminina ce și-a făcut prezența pe producțiile casei de producții. Aceasta, la rândul ei, nu este chiar necunoscută scenei, făcând parte în trecut din The Part Timers, o trupa rock înființată în orașul Roman.
De înregistrarea piesei s-au ocupat Laur Vartolomei, respectiv Răzvan Alexa. De mix și master s-a ocupat Ștefan Simion.
O săptămână mai târziu, Haw și-a mai făcut prezența pe o altă piesă. De data aceasta pe piesa „Mă Caută” lansată de CMBH, un alt artist afiliat cu Critique Sound Records. Videoclipul piesei e de fapt un „visual”, cu un telefon ce sună continuu. E genul ăla de „telefon nocturn”. Piesa e pe același vibe cu „Tânăr și Neliniștit„, cu nuanțe mult mai vulgare și extrem de interpretabile. Oricine a primit astfel de „căutari” se poate regăsi ușor în versurile piesei. Răzvan Alexa s-a ocupat de artwork, de mix și master tony_0g. Visual-ul a fost făcut de Samson Sebi.
Continuând pe același vibe început cu ultimele producții menționate, piesa „L O L O” e similară. În timp ce majoritatea oamenilor se pregăteau de Crăciun, Haw lansa această piesă chiar în ajunul acestei sărbători. E o altă piesă cu un stil diferit față de ce ne-a obișnuit Haw, acesta reușind să ajungă cu piesa „L O L O” în zona muzicii de lounge, nicidecum underground rap. Nu este deloc un lucru rău. Prin astfel de producții, se poate vedea clar o tendință de versatilitate muzicală. Majoritatea artiștilor, mai devreme sau mai târziu, încearcă să-și schimbe cumva zona muzicală. Haw are un început bun în acest sens, menținându-și vocea. Nu încearcă deloc să facă experimente din punctul acesta de vedere. În continuare îți dă senzația că e sincer în ceea ce scrie și vrea să exprime.
Artwork-ul a fost realizat de LacaResa, Ștefan Simion și tony_0g ocupându-se de mix și master.
Prima producție din anul 2021 se numește „Obosit de viață, Obosit de moarte„. Cred că e o piesă în care orice ascultător al piesei s-a regăsit măcar o dată în viața asta. Începutul piesei, de altfel, are cel mai evident vers din toată producția. Versul „obosit de tot și de toate, dar nu pot să cedez” rezonează din prima cu fiecare dintre ascultători. De altfel, e și refrenul piesei, partea cu versul respectiv auzindu-se de mai multe ori pe parcursul acesteia.
Grafica piesei a fost făcută de Eduard Ștefan.
Din ultimele producții ale lui Haw, putem trage concluzia că are o tendință similară cu un artist precum F. Charm. Sunt genul ăla de piese care scot iubirea în evidenta într-un mod extrem de evident. Măcar Haw nu o face într-un mod clișeic sau siropos, modul său de exprimare fiind unul mult mai original. „Mai stai„, pe lângă faptul că este un titlu evident, a mai și fost lansată de Dragobete, pe 24 februarie 2021. Recunosc, nu sunt deloc genul meu de piese, dar nu pot să neg faptul că nu mă deranjează deloc. Beat-urile folosite în unele piese de către Haw te duc, înainte de toate, în zona de relaxare, de muzica de lounge, cum am menționat și anterior la piese „L O L O„. Atâta timp cât insistă, crează și mereu încearcă lucruri noi, nu pot decât să apreciez și să accept muzica pentru ceea ce e: o producție bună la finalul zilei.
În zilele următoare, vor apărea și alte articole ce țin de producțiile celor de la Critique Sound Records. Au scos piese noi, videoclipuri noi, chiar și albume integrale. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții Critique Sound Records, vizitați pagina oficială a casei de producții.
Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții ale lui Haw, vizitați pagina oficială a acestuia.