Ultimele producții ale lui C4/Cep4tru

Dacă în urmă cu o lună scriam despre ultimele producții ale lui Haw, a venit rândul unui alt MC afiliat cu Critique Sound Records. De data aceasta îl avem în atenție pe C4/Cep4tru. În ultimele luni, acesta a scos câteva producții în colaborare cu artiști precum LacaResa, dar și câteva producții solo. Acest articol va cuprinde în mare toate aceste producții noi lansate.

Creațiile lui Cosmin Mihai a.k.a C4 (sau Cep4tru în ultima vreme) încep din octombrie 2020. De altfel, acesta nu a mai apărut cu piese pe canalul celor de la Critique Sound Records. Putem zice că “Sindromu’ C” este prima sa piesă oficială. Prima piesă solo, bineînțeles. Acesta și-a mai făcut prezența în trecut pe piesa “Drum Lung” alături de LacaResa. Personal, am interpretat-o ca fiind o piesă de prezentare al artistului propriu-zis, refrenul spunând sugestiv “sindromu’ C, sindromu’ C, sindromu’ C4“. Sentimentul simțit pe tot parcursul piesei este unul ce mă duce cu gândul la un ghetou, sau, mă rog, un cartier mărginaș, periferic sau rău famat. Videoclipul în sine și asta prezintă, C4 fiind omniprezent în diverse cartiere sau peisaje care mai de care mai distorsionate. Versurile și interpretarea au fost asigurate de C4, de mix și master ocupându-se Ștefan Simion (omniprezent pe acest domeniu la producțiile acestei case de producții). De videoclip s-au ocupat Răzvan Alexa (LacaResa) și Sebi Samson.

Colaborarea cu LacaResa nu s-a oprit. Dacă la prima producție, LacaResa a fost prezent doar pe partea de producție video, sfârșitul lunii octombrie 2020 aduce în atenție o piesă alături de cei doi. LacaResa este un alt MC afiliat cu casa de producții Critique Sound Records. Și-a mai făcut prezența în trecut și cu alte producții, alături de același C4 și CMBH. De altfel, piesa “Distanță este unul dintre cele mai vizionate videoclipuri de pe canalul de YouTube al celor de la Critique.

Laj mie” este tot pe același vibe cu o tentă întunecată, sunetul propriu-zis inducându-ți o stare bizară. E exact sentimentul oferit și mai devreme în piesa “Sindromu’ C“. Piesa lui LacaResa are un mesaj ce se poate înțelege extrem de ușor încă de la refren, iar partea lui C4 potrivindu-se perfect cu ceea ce a vrut să transmită LacaResa. De artwork-ul piesei s-a ocupat Spretera, de mix, master și visual ocupându-se Ștefan Simion și același Răzvan Alexa a.k.a LacaResa.

Sfârșitul anului îl readuce în atenția underground-ului pe C4. De data aceasta cu numele reformulat altfel. Ultimele producții ale acestuia s-au semnat “Cep4tru”, nu “C4”. Totodată, piesa “Indiferență” îl aduce în prim-plan pe Marius Bortoș, un alt MC originar din orașul Roman, la fel ca și Cep4tru. “Indiferență” este un videoclip simplu, filmat în Roman, cel puțin așa s-a înțeles din anumite imagini. Este o piesă care vine, într-un fel, ca un diss, dar nu pentru cineva anume. Se poate interpreta ca fiind un “diss general” pentru anumite situații pe care putem să le întâlnim și noi, ascultătorii. În alt fel, piesa are un ton optimist, meditativ am putea spune, existand multe versuri de genul “Nu contează dacă ai luptat sau ai pierdut în viață / Ideea e să lupți mereu, oriunde pentru ce contează.” Acest vers e inclusiv un comentariu fixat la videoclipul de pe YouTube, dar, e exemplul cel mai evident. Bortoș, de altfel, vine ca o voce proaspătă, fiind neauzită de mulți până acum, dar, e foarte similară ca și stil și ca mod de redare al versurilor cu Cep4tru. Nu e deloc un lucru rău, dar, e posibil ca și mediul de unde au provenit, mai exact din Roman, să fii spus un cuvânt în acest sens. Nu mă înțelegeți greșit, Romanul nu e nicidecum un oras nasol, ba din contra. Totodata, nu vreau să se înțeleagă nici faptul că s-au întâmplat chestii nașpa în trecutul fiecăruia, pentru că, sigur nu e cazul, dar, Romanul e o localitate mică, de provincie, iar unele probleme, situații, grupuri sau chiar amintirile plăcute sau neplăcute pot influența mentalitatea unui om într-un mod diferit față de un oraș sau o localitate ceva mai mare. De aici putem interpreta și similaritatea unor artiști, datorită faptului că lumea și, automat, grupurile de interese sunt ceva mai mici.

Piesa “Indiferență” nu a fost lansată sub egida Critique Sound Records. E prima producție publică de pe canalul propriu de YouTube a lui Cep4tru. Versurile și interpretarea au fost asigurate de Bortoș și Cep4tru, dar de mix, master, artwork și videoclip s-a ocupat în continuare LacaResa.

Ultima producție se numește “Paranoia” și a fost lansată pe 4 aprilie 2021. E de remarcat de la bun început un instrumental al naibii de bun produs de CMBH, care, pe mine mă duce cu gândul la piese trip-hop din anii ’90. Acest beat, combinat cu versurile produse de Cep4tru produc exact starea din titlu: paranoia, în adevăratul sens al cuvântului. E una dintre cele mai scurte producții ale artistului, dar, una ce-ți rămâne în cap încă de la prima ascultare. La fel ca și piesa “Indiferență“, este o producție postată pe pagina oficială a lui Cep4tru, dar a fost produsă la Critique Sound Records. De mix, master și artwork s-a ocupat LacaResa, producția adițională a piesei fiind asigurată de NZVR. Daniel Lentz e cel ce s-a ocupat de poza propiu-zisă a artwork-ului.

În zilele următoare, vor apărea și alte articole ce țin de producțiile celor de la Critique Sound Records. Cel puțin așa sper. Dacă nu vor fi în următoarele zile, cu siguranță vor fi cândva sau cumva. Au scos piese noi, videoclipuri noi, chiar și albume integrale. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții Critique Sound Records, vizitați pagina oficială a casei de producții.

Pentru mai multe detalii legate de Cep4tru, intrați pe pagina sa oficială.

2 thoughts on “Ultimele producții ale lui C4/Cep4tru

Leave a Reply