Ultimele patru confirmări de la Rock’N’Iași „Open Air” 2016

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 10 ani de existență. Organizatorii festivalului au început deja marcarea acestui eveniment prin Rock’N’Iași „Winter Edition” ce a avut loc în februarie 2016. În perioada 20-22 mai 2016, festivalul revine, de data aceasta într-un eveniment de tip OPEN AIR. Acesta va avea loc în Tabăra Ciric, o zona de agrement situată la 6 km de orașul Iași pe malul stâng al lacului Ciric.

Primele confirmări au fost Alternosfera, E-an-na  și Finsterforst. În ultimele săptămâni, s-au confirmat următoarele trupe: Implant Pentru Refuz, HarmăsarGothic  și cea mai recenta, Infected Rain.

Harmăsar este o trupă de pagan metal din Chișinău. Trupa a luat nastere acum aproape 3 ani iar ca orice trupa nou înființată, a început să cânte mai mult cover-uri în primele concerte. Aceștia au făcut cover-uri după piese precum „Ciuleandra„, „Andrii Popa” de la Phoenix, „Mestecăniș” de la Bucovina sau „Midsummer Night” de la Korpiklaani.

Abia când au început să compună piese proprii, s-a arătat adevăratul potențial al trupei. Componența instrumentiștilor trupei Harmăsar nu este prea complicată, aceștia respectând formula clasica de un chitarist, un basist, un toboșar și un solist. Totuși, au un membru care cântă doar la nai, acest instrument aducând sunetul unic al pieselor Harmăsar. Printre piesele proprii ale trupei putem aminti „Vaslui 1475„, „Națiunea” sau „Daoi„.

Implant Pentru Refuz este cea mai cunoscută trupă de hardcore din România. Înființată în anul 1995, trupa a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai bune prezențe din scena metal românească. Au lansat în cei 21 de ani de activitate 7 materiale discografice, ultimul fiind „Cartography„, lansat în anul 2015. Este o prezență constantă la festivalurile românești metal, în trecut participând la evenimente precum Stufstock, Peninsula, FânFest sau Bucovina Rock Castle. Au rămas cunoscuți pentru piese precum „Sidef„, „Apus„, „în interior„, „Mental” sau „Nori de gând„.

Gothic este una dintre cele mai longevive trupe românești de heavy metal. Înființați în anul 1992, trupa a devenit una dintre cele mai respectate trupe metal românești ale anilor ’90. Albumul lor de debut, „Touch of Eternity„, a fost la vremea respectivă unul dintre cele mai bine vândute albume metal românești. Sunt câștigătorii concursului național „Wacken Metal Battle”, participând de-a lungul timpului de 2 ori în cadrul finalei acestui concurs. Ultimul album al trupei a fost lansat în anul 2013 și se numește „Expecting The Worst„, fiind totodată al doilea album de studio al trupei. A rămas cunoscută de-a lungul timpului pentru piese precum „Far, Deep In The Cold„, „Jocul ielelor” sau „Gone Forever„. În prezent, trupa lucrează la un viitor material discografic, prima piesă oficială fiind „Demons„.

Infected Rain este una dintre cele mai apreciate trupe din Republica Moldova. Înființați în anul 2008, trupa a devenit rapid cunoscută odată cu lansarea primului lor EP intitulat „Judgemental Trap” lansat în anul 2009. Acest material conține piese ce încă se află în playlist-ul concertelor trupei, precum „Judgemental Trap” sau „Panika„. Au două albume de studio: „Asylum” lansat în anul 2011 și „Embrace Eternity” lansat în anul 2014. Al treilea material discografic urmează să intre în producție, piesa „Serendipity” fiind prima piesă oficială de pe viitorul album al trupei. A rămas cunoscută pentru piese precum „Me Against You”, „At the bottom of the bottle” sau „Stop Waiting”.

Prețul biletele din cadrul festivalului urmează să fie stabilite. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

2 thoughts on “Ultimele patru confirmări de la Rock’N’Iași „Open Air” 2016

Lasă un răspuns