Ultimele confirmări și anulări din cadrul Rockstadt Extreme Fest 2016

Anul 2016 marchează cea de-a patra ediție de Rockstadt Extreme Fest. În cadrul celei de-a patra ediții de Rockstadt Extreme Fest 2016, ce va avea loc în perioada 11-14 august 2016, următoarele trupe sunt confirmate: Parkway Drive, TesseracT, Insomnium, Alestorm, Tankard, Benediction, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation, Borknagar, Destruction, Hocico, Infest, Gutted, Clitgore, Mind Assault, Infected Rain, Holocausto Canibal, Hteththemeth, Ordinul Negru, Lambs, Postvorta, Moonsorrow, Hypno5e, Moribund Oblivion, Stercore, Berserkers, E-an-na, Morgoth, Soilwork, Angerseed, H8 și Smallman.

Alături de aceste trupe deja confirmate, se alătura Mayhem, Soulfly, Adimiron, Put Solnca, Nexus, Poem, Attack Vertical, Nahum, For The Wicked, W3 4R3 NUM83R5, Ura De După Ușă, Days of Confusion, The Dignity Complex, Jack The Stripper și Inverted Pussyfix.

Una dintre cele mai mari anulări din cadrul acestei ediții de la Rockstadt Extreme Fest aparține trupei Misfits. Aceasta și-a anulat toate concertele programate în Europa în următoarea perioadă, motivele fiind neclare pentru această decizie. Ultimele zvonuri indică faptul că această anulare se datorează reuniunii trupei cu Danzig din luna septembrie.

În premieră în România, Mayhem, poate cea mai controversata formație din istoria muzicii extreme, va concerta cu un set special în care va interpreta integral albumul de debut, De Mysteriis Dom Sathanas, compus și înregistrat alături de Euronymus și Varg Vikernes. Interpretarea acestui album va fi completată și de alte compoziții extrase din catalogul discografic al formației norvegiene. Considerat unul din cele mai influente albume ale muzicii black metal, compoziția discului a debutat în 1987, însă lansarea a venit abia în 1994, după cel mai controversat capitol al scenei norvegiene, umbrit de crime și sinucideri. Au lansat de-a lungul timpului piese precum “Deathcrush“, “De Mysteriis Dom Sathanas” sau “Freezing Moon“, cea mai cunoscută piesă a trupei.

Show-ul de 75 de minute va marca și prima apariție a formației atât în România cât și pe tărâmurile Transilvaniei, în timp ce producția în sine va marca cel mai extrem show metal desfășurat vreodată pe teritoriul României.

Soulfly, trupa fondată de legendarul Max Cavalera, revine și ea în România, la Rockstadt Extreme Fest. Înfiintată în 1997, trupa a devenit rapid cunoscută publicului larg datorita combinației de nu-metal cu influențe tribale, ajungând la genuri muzicale precum groove sau thrash metal. Albumul lor de debut din anul 1998 intitulat sugestiv “Soulfly” a ajuns rapid cunoscut publicului, piese precum “Eye For An Eye” fiind cântate și-n zilele noastre în concertele trupei. Au lansat în cei 19 ani de cariera 10 albume de studio, ultimul fiind “Archangel“. Au piese precum “Sanctuary“, “Molotov” sau “Jump Da Fuck Up“.

Pentru România, Soulfly va prezenta un set Best Of, incluzând atât compoziții din repertoriul formației lansate în 1997 cât și compoziții clasice Sepultura precum “Roots Bloody Roots” sau “Refuse/Resist“, ambele piese fiind din perioada când Max Cavalera făcea parte din celebra trupă.

https://www.youtube.com/watch?v=0Sl5-Cl6LOo

Adimiron este o trupă metal ce combină elemente din progressive metal și muzică experimentală. Înființați în anul 1999 în Roma, Italia,  trupa a lansat primul album integral abia în anul 2004. Acest material poarta numele sugestiv de “Burning Souls” și este unul dintre cele 4 albume de studio ale trupei, ultimul fiind “Timelapse” lansat în anul 2014. Acest ultim album scoate în evidență trăsăturile similare cu trupe precum Gojira sau Textures, trupe de profil ale metal-ului mondial. Au la activ piese precum “State Of Persistence“, “Vertical Limit” sau “Ayahuasca“.

Put Solnca este o trupă de thrash metal cu puternice influențe din aria pagan metal. Înființați în anul 2006, trupa a lansat de atunci 8 materiale discografice, ultimul fiind lansat în anul 2015. Au piese precum “Begi za Gorizont“, “The Spring 19.16” sau “Flag Pobedy“. Nu va fi prima prezență a trupei din România; aceștia se reîntorc în Râșnov după 5 ani, ei cântând în cadrul OST Mountain Fest desfășurat în anul 2011 în Râșnov.

Nexus este o trupă românească de melodic heavy metal. Înființată în anul 2003 în București, trupa a devenit cunoscută scenei underground românești prin lansarea demo-ului “The Unbeliever (Prelude To Madness)” lansat în anul 2004. Au urmat doua EP-uri în anul 2005 intitulat “Call From Grace” și “I” lansat în anul 2007. În 2009 au cântat în deschiderea trupei Manowar în cadrul evenimentului Bestfest Aftershock 2009 desfășurat în București. Au la activ piese precum “Grin Of Madness“, “All alone“, “Dream” sau “Lost Soul“.

Poem este o trupă greacă de progressive metal, cu influențe din rock-ul alternativ și grunge. Înființată în anul 2006, trupa a lansat două materiale discografice: “The Great Secret Show” în 2008 și “Skein Syndrome” în 2016. În cei 10 ani de carieră, a împărțit aceiași scenă cu artiști precum Ozzy Osbourne, Opeth, Pain of Salvation, Paradise Lost, Burst, Mekong Delta, Cilice, Rotting Christ sau Leprous. Au piese precum “Weakness“, “The End Justifies The Means” sau “Giant“.

https://www.youtube.com/watch?v=FMf8_bsCOXI

Attack Vertical este o trupă de metalcore/death metal din Elveția. Înființată în anul 1999, și-a dezvoltat sunetul treptat, având influențe atât de death metal cât și de metalcore. Această combinația a reușit să aducă trupa pe scenă alături de trupe precum Arch Enemy, Darkane, Aborted, Hatesphere sau DevilDriver. Are la activ 4 materiale discografice, ultimul fiind EP-ul “Scared of Time” lansat în 2016. Are piese precum “The Way To Purify“, “End Of Life Demanded” sau “This Glorious World“.

Nahum este o trupă de death/thrash metal din Cehia, înființată în anul 2004. A lansat până la ora actuală două albume de studio: “The Gates Are Open” în 2012 și “And The Chaos Has Begun” în 2015. Are piese precum “Raging Chaos“, “Room 101” sau “The Vision of Apocalypse“.

For The Wicked una din cele mai interesante și ambițioase apariții pe scena metal din România, dovadă fiind câștigarea numeroaselor premii importante în primul an de la înființare (2015): Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, marele premiu la Posada Rock și premiul Low5Bass Studio la GBOB România. Au la activ un EP lansat în anul 2015 intitulat „Trust Your Heart„. Au piese precum „I Will Never„, „Lost and Found” sau „Betrayed„.

W3 4R3 NUM83R5 este o trupă de metalcore din Brașov. Înființată în anul 2014, trupa are în componență membrii din fosta trupă brașoveană Deliver The God. Alături de Indian Fall și CodeRed a participat în turneul “Unholy Trinity Tour” și este o prezență constantă la Rockstadt Extreme Fest. Au până la ora actuală o multitudine de concerte și piese precum “Swallowed By Gods“, “Nothing But Dust” sau “A New Dawn“.

Ura De După Ușă este una dintre cele mai vechi trupe metal din România. Înființată în anul 1992 în Zărnești, jud. Brașov, aceasta a devenit rapid cunoscută scenei metal românești datorită influențelor hardcore și thrash metal, ceea ce era relativ nou pentru scena metal a acelei perioade din România. Au avut o perioadă de hiatus extinsă, dar au revenit în 2011, participând la o serie de concerte și festivaluri din orașe precum Brașov, București sau Cluj-Napoca. În 2016 au lansat ultimul lor material discografic intitulat “Cicatrice“. Au lansat de-a lungul timpului piese precum “Sticluța“, “Dilimache“, “Ete-te la mine“, “Omule de la TV” sau ceva mai recent “You saved my life” sau “Ura De După Ușă 2“.

Days Of Confusion este o trupă de alternative metal cu influențe de djent și progressive metal. A început ca un home project, dar încet dar sigur a ajuns una dintre cele mai cunoscute trupe din underground-ul românesc. Toți membrii trupei cântă și-n alte proiecte muzicale precum Vița de Vie. Au până la ora actuală piese precum “Grace“, “Eternal Summer” sau “Dharkata“.

The Dignity Complex este o trupă de progressive metal din Brașov. Este un proiect ambițios din Brașov ce își dorește să abordeze într-un stil propriu conceptul de metal modern, îmbinând calmul melodic cu pasaje poliritmice agresive. Am împărțit scena cu nume precum Veil Of Maya, Apostate, Give em Blood sau Last Remains. Au la activ  piese precum “Accede“, “Ontogeny” sau “For those who dared“.

https://www.youtube.com/watch?v=59O10xOP6k0

Jack The Stripper este o trupă metal din Melbourne, Australia. Înființată în anul 2007, trupa a devenit rapid cunoscută pe scena metal-ului australian datorită stilului unic combinat cu multe influențe de hardcore sau djent. Este o trupă extrem de energică și viscerala în concertele, fiind catalogată de multe ori “cea mai buna trupă australiană live”. Au lansat până la ora actuala două albume: EP-ul “Black Annis” în 2009 și “Raw Nerve” în 2013. Momentan trupa lucrează la cel de-al doilea album de studio. Au piese precum “Grinning Death“, “Nibiru“, “Raw Nerve” sau “Track Marks“.

Inverted Pussyfix este o trupă ce abordează stilul numit grindcore. Originară din Split, Croația, trupa s-a înființat în anul 2007. Au până la ora actuală un album de studio lansat în anul 2013 intitulat “Repugnant“. Au piese precum “Kadtepilan“, “Koliba“, “Repugnant” sau “Jebite Se Manekeni“.

Biletele în cadrul festivalului se vor vinde doar pe durata totală a festivalului, organizatorii amintind fanilor că nu vor fi bilete disponibile pe zile. Prețul abonamentelor este următorul:

  • Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016

  • Presale 5 – 250 lei, începând cu 11.07.2016  și SALE pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)

Săptămâna viitoare va urma o ultimă serie de confirmări. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

3 thoughts on “Ultimele confirmări și anulări din cadrul Rockstadt Extreme Fest 2016

Leave a Reply