Ultimele confirmări la Rockstadt Extreme Fest 2016

Anul acesta, Rockstadt Extreme Fest ajunge la cea de-a patra ediție. Primele confirmări oficiale din anul 2016 din cadrul acestui festival sunt Borknagar (Norvegia), Destruction (Germania), Hocico (Mexic), Infest (Serbia), Gutted (Ungaria), Mind Assault (Africa de Sud) și Clitgore din România.

Borknagar ajunge pentru prima dată în România! Formație înființată în 1995 de Øystein Garnes, Borknagar este una din cele mai de succes exponente muzicale ale Norvegiei și totodată o trupă în care de-a lungul anilor au activat muzicieni cu o reputație pe măsură, dacă e să amintim de ICS Vortex (Arcturus, Dimmu Borgir), Vintersorg, Kristoffer Rygg (Ulver) sau muzicieni din Gorgoroth și Enslaved. Deseori Borknagar a fost catalogată drept o punte între muzică și natura în sine, norvegienii încorporând elemente ale muzicii black metal cu ingrediente folk metal, pasaje progresive, totul într-o notă atmosferă inedită. Borknagar ajung în România pentru a-și promova noul album Winter Thrice, disc înregistrat și compus în formulă alături de ICS Vortex și Vintersorg, și totodată un material ce are ca invitați pe toți cei patru soliști ce au activat de-a lungul istoriei Borkangar. Considerând legătura pe care formația o are cu tot ce înseamnă natura, contextul în care Borknagar va concerta la Rockstadt Extreme Fest are toate șansele de a fi unul aparte.

Destruction, legendele thrash metal-ului nemțesc ajung la Rockstadt Extreme Fest 2016. Foarte apreciați peste granițe, dar și în România, băieții fac parte din mărețul grup „The Big Four” al scenei de thrash metal din Germania, alături de Kreator, Sodom și Tankard și este pentru prima dată când două formații din acest prestigios grup concertează la un eveniment în România. La începuturile carierei, Destruction s-au numit Knight of Demon, dar și-au schimbat rapid titulatura în 1984. Componența inițială a fost Marcel Schimmer, Tommy Sandmann și Mike Sifinger. După lansarea materialului Infernal Overkill. liderul Marcel Schimmer a fost dat afară, ca urmare a unor neînțelegeri de natură muzicală. A urmat o perioadă mai dificilă. La începutul anilor 1990, când rock–ul lua cu totul altă direcție, au lansat două materiale din fonduri proprii, urmând ca în 2000 lucrurile să se îmbunătățească, semnând cu Nuclear Blast. Între timp, în formație a revenit Marcel Schimmer, în 1999, și care i-a și ajutat să semneze contractul salvator cu Nuclear Blast., moment esențial în istoria trupei. În toți acești ani, Destruction au devenit una din trupele etalon ale scenei europene thrash metal, cu o activitate muzicală ce nu a lăsat niciodată loc de compromis. Influențați de Iron Maiden, Mercyful Fate, Motörhead și Venom, formația a înregistrat de la înființare 13 albume și 4 EP-uri, într-un cuvânt o întreagă carieră muzicală.

În ce va fi una din cele mai aparte apariții la Rockstadt Extreme Fest, Hocico este un duo de sonorități electro-industrial, din Mexic, aflați pentru prima dată în România. Erk Aricrag (Erik Garcia) și Racso Agroyam (Oscar Mayorga) activează din 1993, de pe vremea când aveau doar 15 ani, puternic influențați de tot ce a însemnat Skinny Puppy și curentul muzicii electronice, concentrându-și eforturile pe nișa mixajului industrial și EBM (Electronic body music- post-industrial music și electropunk). În limba engleză, cuvântul ‘hocico’ (pronunțat Osziko) este tradus drept ‘shout’ și folosit în Mexic ca un mod de a descrie într-un mod insultător comentariile unei persoane. Succesul Hocico a depășit treptat granițele Mexicului, iar duo-ul este acum unul din cele mai vechi și respectate proiecte ale scenei electro-industrial internaționale. În paralel, Agroyam activează și în Dulce Liquido, în timp ce proiectul lui Aircrag poarta numele Rabia Sorda.

Infest sunt originari din Serbia și nu este deloc o formație străină publicului român, ei fiind descoperiți de Romanian Thrash Metal Club și promovați constant în evenimentele organizate. Începând să capete notorietate și la nivel european, Infest este un promotor al muzicii thrash/death metal, furia și pasiunea cu care acești sârbi își prezintă numele oferind un potențial esențial pentru ce va urma de acum înainte. Ca temă lirică, Infest abordează deseori subiecte cu mesaje anti-religioase. Religia, care, așa cum spunea Vandal într-un interviu pentru o publicație din România, nu face altceva decât să influențeze masele, să le manipuleze și să aducă războaie., “Keeping the people on chains, with no mental freedom…

Înființați în 1996, grupul maghiar nu este străin scenei europene death metal. E drept ca activitatea la nivel european a apărut abia în 2005, când Gutted lansau ‘Human Race Deserves To Die’, via Nice To Eat You Records, promovat de un turneu european alături de americanii din Wasteform. Între timp au urmat alte turnee, cât și apariții la evenimente europene cu renume, cea mai recentă fiind Brutal Assault în 2015. La Rockstadt Extreme Fest, Gutted ajung pentru a-și promova noul album, lansat în 2015.

O premieră pentru un festival metal din România, concertul Mind Assault este rezultatul unui parteneriat între Rockstadt Extreme Fest și Metal4Africa.com și Wrath Inc., din dorința de a prezenta publicului român și nu numai, un proiect metal cu la fel de mare potențial ca oricare alt grup european. Formați în 2004, Mind Assault este un grup ce încorporează elemente thrash metal cu influențe melodice death metal, rezultatul fiind unul din cele mai puternice grupuri metal ale Africii de Sud. Deși o apariție exotică pe scena festivalului, suntem convinși că potențialul acestei trupe își va spune cuvântul.

A doua prezență consecutivă pe afișul Rockstadt Extreme Fest, confirmarea Clitgore este o reacție a succesului înregistrat în 2015, când formația a concertat pentru prima dată pe scena festivalului, iar spațiul din fața celei de-a doua scene a devenit realmente neîncăpător. Formați la inițiativa basistei Mihaela Paraschiv, Clitgore s-a dorit un proiect grindcore cu o componență exclusiv feminină. Planul nu a ieșit, dar Clitgore a devenit cel mai de seamă nume grindcore al României, concertând constant în Europa, în țări ca Austria, Spania, Franța, Germania, Ungaria sau Portugalia.

Biletele în cadrul festivalului se vor vinde doar pe durata totală a festivalului, organizatorii amintind fanilor că nu vor fi bilete disponibile pe zile. Prețul abonamentelor este următorul:

  • Presale 3 – 190 lei, perioada 28.12.2015 – 04.03.2016

  • Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016

  • Presale 5 – 250 lei, începând cu 11.07.2016  și SALE pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)

  • VIP Ticket – Meet and greet cu artiștii – 300 lei

Lasă un răspuns