Ultimele confirmări de la Rockstadt Extreme Fest 2015: Soilwork, Morgoth și E-an-na

În cadrul celei de-a patra ediții de Rockstadt Extreme Fest 2016, ce va avea loc în perioada 11-14 august 2016, următoarele trupe sunt confirmate: Parkway Drive, TesseracT, Insomnium, Alestorm, Tankard, Benediction, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation, Misfits, Borknagar, Destruction, Hocico, Infest, Gutted, Clitgore, Mind Assault, Infected Rain, Holocausto Canibal, Hteththemeth, Ordinul Negru, Lambs, Postvorta, Moonsorrow, Hypno5e, Moribund Oblivion, Stercore și Berserkers.

Alături de trupele confirmate, se alătură Soilwork din Suedia, Morgoth din Germania și E-an-na din România. Din păcate, trupa Nile nu va mai susține concertul din cadrul festivalului din cauza anularii tuturor concertelor europene din luna august, implicit și cel din cadrul Rockstadt Extreme Fest.

Unul din cele mai bune produse muzicale ale Suediei, Soilwork au redefinit un întreg gen muzical, construind o reputație solidă internațională, asemenea conaționalilor din In Flames, Meshuggah sau Arch Enemy. Chiar și Rob Halford, solistul trupei Judas Priest, a numit formația drept un nume de referință în scena metal a noului mileniu. Cu zece albume de studio în palmaresul discografic, Soilwork a dus sonoritățile moderne la un nou nivel, generând o nouă interpretare a muzicii prolifice, niciodată uitând de rădăcinile death metal. Acest grup suedez este dovada că realizările unui devotament riguros și persistent pot moderniza fața muzicii. Au lansat de-a lungul timpului piese precum „Enemies In Fidelity„, „Exile” sau „Light The Torch„.

Inspirați de mitologia lui J.R.R. Tolkien, Morgoth este una din primele și totodată cele mai importante formații de death metal europene. Grup ce a luat naștere în Germania anului 1987, este și una din primele trupe metal care au adoptat un nume inspirat din The Lord Of The Rings. Început ca un grup death metal, transformat ulterior într-o abordare muzical atipică – albumul Feel Sorry For The Fanatic – cu mult înaintea vremii sale, Morgoth au decis să pună punct carierei în 1998, urmând ca 12 ani mai târziu, în 2010, să revină pentru a înregistra DVD-ul Cursed To Live. În 2015, au lansat cel mai recent material discografic, Ungod, un album compus în clasicul stil death metal, o dovadă clară a faptului că acest grup german s-a întors nu pentru a resuscita amintiri de demult, ci pentru a ne încânta cu același stil inconfundabil al anilor ’90. Au lansat piese precum „Under The Surface„, „The First Dark Lord” sau „Sold Baptism„.

E-an-na se bucură de o ascensiune fulminantă și totodată neașteptată, grație unei abordări muzicale diferite a genului folk metal. Încorporând atât instrumente tradiționale cât și sonorități muzicale ce pornesc de la clasicul folk metal și până la sonorități moderne, departe de sfera muzicală propusă, trupa reușește să ofere o paletă muzicală folk neîntâlnită până în acest moment. Au piese precum „Jiana„, „Sârba Ciobănească” sau „Tinca Popii„.

Biletele în cadrul festivalului se vor vinde doar pe durata totală a festivalului, organizatorii amintind fanilor că nu vor fi bilete disponibile pe zile. Prețul abonamentelor este următorul:

  • Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016

  • Presale 5 – 250 lei, începând cu 11.07.2016  și SALE pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)

  • VIP Ticket – Meet and greet cu artiștii – 300 lei

Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Ultimele confirmări de la Rockstadt Extreme Fest 2015: Soilwork, Morgoth și E-an-na

Lasă un răspuns