Ultimele confirmări de la Rock’N’Iași „Open Air Edition” 2018

Anul 2018 marchează 12 ani de existență a festivalului Rock’N’Iași. Pentru al treilea an consecutiv, va avea loc o ediție de tip „Open Air” a festivalului, locația fiind baza Pârtiei de Ski din zona Copou a orașului Iași. Acest eveniment va avea loc în perioada 18-20 Mai 2018. Primul cap de afiș al festivalului a fost confirmat în decembrie 2017, acesta fiind trupa Stoned Jesus din Ucraina.

La fel ca în ediția „Open Air” din 2017, va avea loc un concurs între trupe. Organizatorii doresc să puncteze faptul că nu exista taxă de participare iar data limită de înscriere a trupelor este de 15 Martie 2018, urmând după această dată o perioadă de vot online. Regulamentul complet de înscriere a fost postat pe data de 1 februarie 2018.

Începutul anului 2018, aduce alte noi confirmări. Acestea sunt trupele Votum și Aether, ambele din Polonia, dar și Akral Necrosis din România.

Votum este o trupă de heavy/progressive metal din Varșovia, Polonia. Numele trupei s-ar traduce ca fiind „un jurământ în fața zeilor”. Înființată în anul 2002, trupa și-a făcut de la bun început o lirică formată în jurul temelor precum viața, iubirea sau stările lăuntrice. Până la ora actuală, a lansat 4 albume de studio, ultimul fiind „:Ktonik:„, lansat în anul 2016. Votum a susținut concerte atât în Polonia, țara lor natală, cât și în alte țări europene precum Germania, Italia, Cehia sau Ungaria. Nu este străina nici publicului din România, ultimul lor concert având loc în cadrul festivalului Metal Gates în Noiembrie 2017 în clubul Quantic din București. Este cunoscută pentru piese precum „Satellite„, „The Pun” sau „Stranger Than Fiction„.

Aether este o trupă poloneză de melodic death metal. Înființată în anul 2015, trupa a fost de la bun început afiliată cu casa de producții Art Of The Night Productions, cunoscută în Polonia pentru afilierea cu trupe precum Killsorrow, Valkenrag sau River Of Time. Până la ora actuală, are doar un album. Acesta este un EP lansat în anul 2016 intitulat „Tale of Fire” și conține piese precum „Elements„, „Last Battle„, „Dream” sau piesa ce dă titlul EP-ului, „Tale of Fire„.  Pentru Aether, concertul din cadrul festivalului Rock’N’Iași „Open Air Edition” 2017 va fi primul de pe teritoriul României.

Akral Necrosis este una dintre cele mai apreciate trupe de black metal din muzica underground românească. Aceasta a fost înființată în anul 2006 în București, în cei 12 ani de existență având nenumărate schimbări de componență. Totuși, a reușit să lanseze 2 albume de studio intitulate „Pandemic Dominion” în 2012, respectiv „Underlight” în 2016. Este afiliată cu casa de producții Loud Rage Music, cunoscută pentru afiliere sa cu trupe de profil precum False Reality, Ordinul Negru, Ashaena sau Argus Megere. A cântat pe scene de profil importante ale țării, fiind în trecut prezentă la festivaluri precum OST Mountain Fest sau Metalhead Meeting. A susținut concerte în majoritatea orașelor importante ale României, inclusiv în Iași, ultimul lor concert având loc pe 21 Octombrie 2016 în barul The Gate. Este cunoscută pentru piese precum „Pandemic Dominion„, „Slay The Whore” sau „Underlight„.

Prețul biletelor, precum și alte detalii organizatorice urmează să fie anunțate pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns