Ultimele concerte Tenebres din turneul „Tour of the Dark Front I & II”

După un turneu de 30 de concerte prin toată țara, începând din Octombrie 2017 până în Noiembrie 2018, membrii trupei ieșene Tenebres își iau rămas bun de la public, o dată cu sfârșitul turneului numit „Tour of the Dark Front I & II„.

Ultimele concerte sunt următoarele:

  • Suceava – Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 – 31 Motor’s Pub – Ora 21:00

  • Iași – Duminică, 11 Noiembrie 2018 – Underground Pub – Ora 20:30

  • București – Vineri, 16 Noiembrie 2018 în cadrul festivalului Metal Gates – club Quantic – Ora 19:40

  • Deva – Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018 – John’s Pub – Ora 21:00

Fiecare concert din acest turneu va avea ceva special. Unul dintre aceste exemple o va reprezenta concertul din Iași, în cadrul căruia primii 100 de plătitori vor primi o bere. La sfârșitul turneului, Tenebres va lansa clipul pentru piesa „Cry In Serenity” realizat de către Allyas Dweller. Acesta va fi al doilea videoclip la o piesă de pe albumul de debut al trupei, „Pain Eternal„.

Tenbrespoate fi clasificată drept black metal la prima vedere, însă melodica clapelor, adaugă un ton gotic, în timp ce violoncelul luminează dar și întunecă întreaga atmosferă„. Cel puțin așa susține Diana Mertic, membru al trupei Tenebres. Aceasta s-a format prin contopirea membrilor a trei trupe destrămate de pe scena ieșeană. Trupa și-a închegat sunetul în jurul sonorităților black, gothic și doom metal pe care le subliniază cu ajutorul clapelor și a violoncelului. Trupa a mai concertat în București, Sofia, Timișoara, Iași și s-a bucurat de o primire caldă din partea publicului cu ocazia primei editii OSTRING și festivaluri precum Artists of the DarkRevolution Fest sau Rock’N’Iasi „Open Air” 2017. În anul 2017, Tenebres a lansat și primul lor videoclip oficial ce poartă numele albumului. Acesta a atras atenția străinilor în special din Finlanda și Belgia unde au fost publicate mai multe detalii despre trupă pe site-uri de știri precum Metalliluola sau United Rock Nations. Pe lângă piesele lor originale, în concertele trupei se mai pot auzi și câteva preluări, cea mai notabila fiind „My Hope, the Destroyer” de la My Dying Bride. Până la ora actuală, are doar un album de studio, intitulat „Pain Eternal”. Acesta a fost lansat oficial pe data de 29 Octombrie 2017 în cadrul ultimei zile de Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017.

Tenebres a declarat următorul lucru despre turneul „Tour of the Dark Front I & II”:

„Prin acest turneu am avut ocazia de a cunoaște oameni deosebiți de pretutindeni, am cântat alături de multe trupe inclusiv în formula de cvartet și cor, am făcut un show pirotehnic la festivalul Celtic Transilvania, trupa My Dying Bride ne-a distribuit cover-ul făcut după piesa lor și multe altele. Vrem astfel să vă mulțumim pentru susținere și pentru clipele de neuitat. Promitem că în anul următor revenim în forță din toate punctele de vedere.

Vă mulțumim încă o dată și să ne revedem cu bine. Până atunci, sperăm să vă delectați cu clipul „Cry In Serenity” ce urmează să fie lansat.

Pe lângă acesta, înca doua clipuri live cu cvartet și cor vor fi lansate la începutul anului 2019.

Stay true, pain is eternal!”

One thought on “Ultimele concerte Tenebres din turneul „Tour of the Dark Front I & II”

Lasă un răspuns