Turneu Eyedrops & Pinholes în România

În perioada 8 februarie – 9 mai 2024, formațiile Eyedrops și Pinholes susțin un turneu de-a lungul României. Până-n prezent, s-au susținut concerte în M2 din Timișoara, respectiv Cult Music Club din Craiova. Underground Pub din Iași este a treia locație a acestui turneu.

Eyedrops s-a înființat în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu adaptarea limbii române în producții, și-a consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese precum „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta”, „Mai Stai” sau „Curaj„.
A lansat până în prezent trei albume integrale de studio. În anul 2017 a fost lansat „Prezent„, iar în 2019, „Albumul Fără Sfârșit„. Al doilea material se caracterizează ca fiind „un lung șir de piese lansate pe măsură ce au fost compuse, și care se întinde pe întreaga existență a trupei„. Ultimul album a fost lansat pe 24 aprilie 2023. Acesta se numește „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut„. A susținut concerte în orașele importante ale țării din punct de vedere cultural precum Iași, Brașov, Sibiu sau orașul lor natal, București. Este recunoscută pentru melodii precum „Curaj„, „Mai Stai„, „Bicicleta” sau „Prezent„.

Pinholes este una dintre cele mai recunoscute trupe rock din muzica underground autohtonă. Genul muzical abordat de trupa are influențe puternice din post/art-rock, shoegaze sau post-punk. Are la activ trei albume de tip full-lenght:  „Zmei” lansat în 2013, „Era Pietrelor Neșlefuite” lansat în anul 2015. Ultimul album integral este „Dorumetru” și a fost lansat în anul 2019. În cei 10 ani de activitate, și-a făcut prezența pe cele mai importante scene rock și metal ale țării, precum Rockstadt Extreme Fest, Bucovina Rock Castle sau Rocanotherworld. A lansat inclusiv un album de tip split alături de trupa clujeană Nava Mamă, acesta fiind lansat în 2017 și intitulat „Sputnik”. Este recunoscută pentru piese precum „Poza„, „Porcul Spinos„, „Avem Un Loc„, „4 Ore” sau „Scriu, rescriu și tremur„.

Descrierea oficiala a turneului arată în felul următor:

„Eyeholes și Pindrops, Holedrops și Eyepins, sau Pinholes și Eyedrops: două trupe în căutarea unei lumi mai bune, a adevărului (oricât ar fi el de subiectiv), și a unui strop de optimism. Două entități care își unesc forțele și slăbiciunile într-o plimbare inițiatică prin colțurile țării. Dacă Pinholes sunt atrași de metafore și în mod asumat dramatici, Eyedrops forțează un zâmbet și emană pragmatism oniric. Împreună, scăldați în starea generală de confuzie care definește o generație întreagă, vor căuta cele mai potrivite întrebări pentru răspunsurile deja livrate de alții.”

Locațiile unde s-au susținut deja concerte sau sunt confirmate până-n prezent în cadrul acestui turneu sunt următoarele:

Biletele se găsesc pe rețeaua IaBilet.ro. Pentru mai multe detalii legate de concerte sau turneu, intrați pe pagina oficială a trupelor Eyedrops sau Pinholes.

Lasă un răspuns