Turneu aniversar Luna Amară – „Asfalt – 20 de ani” în România

În perioada 2 februarie – 18 mai 2024, Luna Amară va susține un turneu aniversar. Albumul de debut al trupei, „Asfalt”, aniversează 20 de ani de existență. În acest weekend, turneul va debuta în zona regională a Moldovei, cu 3 concerte cu casa închisă în Underground Pub din Iași, Art Rock Cafe din Suceava și The Stone din Piatra Neamț.

Nu e primul turneu aniversar de acest gen, în 2019 având loc unul similar. La momentul respectiv era cu ocazia aniversării de 15 ani de la apariția albumului. Trupa a făcut inclusiv o descriere oficială a acestui nou turneu:

„Dacă anul 2000 a fost anul în care ne-am început, împreună, călătoria numită „Luna Amară”, anul 2004 și albumul de debut „Asfalt” reprezintă pentru noi atât un mod de „oficializare” a relației muzicale dintre noi, cât și un pas către așezarea călătoriei noastre lângă celelalte călătorii care compun lumile voastre și ale noastre. După 20 de ani, ca niște mușchetari nostalgici după energia, inocența și inconștiența dintâi, vă chemăm să re-vizităm acele timpuri sonore, să ascultăm, să cântăm împreună și să ne răspundem: a mai rămas ceva din acele vise, din acele depresii, din acele fericiri, din acea lume? Suntem aceeași, dar totuși alții? Mai cad „cenuși de gri dorian”? Sunt tot „prea multe reclame”? Lumea e „la fel de ciudată”? La palat e tot un președinte cu „moaca șuie”? Nu ne întoarcem în timp, dar poate timpurile de atunci și de acum nu ne vor părea atât de diferite. Poate că muzica noastră, așa cum ne dorim, unifică pe cei ce privesc spre viitor acum cu cei ce priveau spre viitor atunci. Și poate că pentru toți, de atunci și de acum, totul începe cu a ridica privirea din Asfalt.”

Luna Amară este una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființată în 2000, în Cluj-Napoca, trupa a lansat de atunci 7 materiale discografice, ultimul fiind albumul „Nord„, lansat în 2018. Este recunoscută pentru abordarea subiectelor sociale în piesele lor, cu aluzie la nivelul de trai sau la forțele de ordine prezente în România. A fost inclusiv dată jos de pe scenă datorită unor astfel de mesaje. Printre aceste piese putem aminti “Albastru“, “Folclor”, “Loc Lipsă“ sau „Focuri„. Totuși, are și melodii mai melancolice precum “Roșu Aprins“, “Oameni Noi“, “Ciudat” sau “Mara“. Pe 27 octombrie 2022 a fost lansată piesa „Ne iubim mai mult când dormim„. Momentan nu face parte de pe niciun material discografic al trupei, dar, are parte de un clip de tip visualiser. La fel se poate spune și despre „Nu mai vine nimeni„, lansată pe 9 iunie 2023 și, la fel, nefăcând parte de pe niciun album momentan.

Turneul „Asfalt – 20 de ani” cuprinde până-n prezent următoarele locații:

Biletele se găsesc de vânzare pe rețeaua IaBilet.ro. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a trupei.

Lasă un răspuns