Trupa Tiarra și-a sistat activitatea

Sfârșitul lunii august 2017 aduce una dintre cele mai triste vești din muzica românească. Cunoscuta trupă Tiarra, printr-un comunicat oficial, a anunțat sfârșitul proiectului muzical.

Tiarra avea programată în luna septembrie mai multe concerte, dar datorita imposibilității participării și neînlocuirii la timp a doi din membri, aceastea au fost anulate. Trebuie menționat faptul că erau și concerte în exteriorul țării, în orașe precum Bratislava, Viena, Praga sau Berlin. Totodată, datorită problemelor dintre membri trupei adunate de-a lungul timpului, s-a ajuns la decizia de a se opri proiectul, fiecare membru continuând cu alte trupe sau proiecte muzicale proprii. Reacțiile nu au întârziat să apară la postarea comunicatului de presă, majoritatea fanilor fiind șocați de decizia neașteptată.

Tiarra a fost timp de 13 ani una dintre cele mai apreciate trupe din rock-ul românesc. Înființată în anul 2004 în București, a devenit una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock gothic. A lansat două albume de studio, „Post Scriptum” în 2008, respectiv „X” în 2015, demo-ul „Drama Per Musica” în 2004, respectiv EP-ul „Le monde des ténèbres” în 2012. A concertat în marile orașe ale țării și la festivaluri de profil precum Rockstadt Extreme Fest, Artmania Festival sau Festivalul Celtic Transilvania, împărțind scena de-a lungul timpului cu trupe externe precum Eluveitie sau Equilibrium, dar și nume cunoscute autohtone precum Bucovina, Hteththemeth, An Theos sau Din Umbră.

Tiarra va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „House Of Tears„, „In The Arms Of An Angel„, „Pain Knows Our Names„, sau probabil piesa sinonimă cu numele trupei, „Ielele„.

Lasă un răspuns