Trupa Anger Dose și-a sistat activitatea

De-a lungul anilor, au apărut și dispărut trupe. Unele pur și simplu s-au retras în anonimat, fără a face vreo precizare asupra inactivității lor. Altele, în schimb, au anunțat printr-un comunicat oficial, cum este și cazul trupei Anger Dose, una dintre puținele prezențe crust punk de pe scena underground autohtonă.

Anunțul a fost făcut în mod oficial pe data de 11 octombrie 2021, printr-un comunicat pe pagina trupei. Acesta, a fost făcut în limba engleză, iar tradus în româna ar suna cam așa:

„Am decis să sistam orice activitate legată de această trupă. Sunt multe motive ce au cauzat asta, dar sunt de natură personală.

Pentru existența noastră scurta, am reușit să creăm câteva momente grozave, ceea ce ne-a arătat că nu a fost totul în zadar. Am lansat un album și un EP, de care vă puteți bucura în continuare, am avut câteva show-uri cu adevărat memorabile și le vom păstra în memorie pentru totdeauna.

Vrem să mulțumim tuturor care ne-au ajutat în orice fel, celor care ne-au organizat vreun concert, care ne-au gatit chiar, care ne-au cumpărat merchandise, care au țipat din adâncul plămânilor la concertele noastre sau celor care au făcut parte din mica noastră „călătorie”.

Ne vedem în altă parte.

Viez, Vali, Ciprian, Mishu.”

Anger Dose a fost înființată în anul 2019. Conform propriei descrieri, a fost o trupa de tip DIY (do it yourself) din București. Ca și gen muzical, a fost o combinație ce a avut la bază hardcore punk, combinată cu genuri precum sludge sau melodic black metal. Datorită acestor combinații cu muzica extremă, trupa a fost catalogată ca fiind una de crust punk. Din punct de vedere liric, Anger Dose a avut ca temă principală decăderea lumii moderne, cu o perspectivă sumbră asupra viitorului. Au atins mereu subiecte precum rasismul, corupția, distrugerea mediului înconjurător, agresiunea poliției sau apatia generală a oamenilor către toate lucrurile greșite ce se întâmplă în zilele noastre. Membrii trupei au avut experiențe muzicale anterioare, făcând parte din proiecte precum Breathelast, Contraband X, Mediocracy, Ropeburn sau Church Of Chtulhu, majoritatea dintre ele existând și-n zilele noastre.

Primul material discografic al trupei a fost albumul „Aimless Generation”, lansat în septembrie 2020, care, este disponibil în continuare pe majoritatea platformelor de streaming precum Spotify sau Bandcamp. Acesta a fost înregistrat la Studio 148 de Marius Costache. A fost disponibil inclusiv în format fizic, atât pe casetă audio cât și pe vinyl, fiind lansat sub egidele caselor de discuri Overdue Records din România, respectiv Nosebleed Records din Belgia. Pe varianta de casetă audio apar inclusiv 2 piese live. De pe acel album, au fost lansate inclusiv 2 videoclipuri oficiale pentru piesele „Cop Hunt” și „Death By Carbon„.

Ultimul material discografic este EP-ul „Come and See”, lansat pe 5 mai 2021. Conține doar 2 piese, „Check your scene„, respectiv cea care dă titlul EP-ului, „Come and See„.

În cei 2 ani de existență, a susținut concerte în orașe precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași sau Suceava, cântând pe aceiași scenă cu trupe precum Damage Case, Outrage, Serpent Stream, ПЕРДАХ, TBA sau Polar din Marea Britanie. A fost inclusiv într-un mini-turneu tot de tip DIY cu trupe precum Coins As Portraits, I Stared Into The Forest, Bastos și VVVLV. A marcat inclusiv prezențe externe. De altfel, ultimul concert oficial Anger Dose a avut loc în Bulgaria, la un eveniment aniversar pentru agenția de booking Sofia Waste Water System. În cadrul acelui eveniment, au cântat trupe din mai multe țări, în principal din sud-estul Europei. Din România a participat doar Anger Dose, din Grecia a fost Incineration, iar restul programului a fost acaparat de trupe din Bulgaria precum Rugged, Church of Destiny sau Facepalm Death.

Anger Dose va rămâne mereu asociată cu piese precum „Cop Hunt„, „Death By Carbon„, „Dividers” sau „Come And See„.

Lasă un răspuns