The Kooks & Ultimele confirmări de la Spellground Festival 2016

Anul 2016 va reprezenta debutul unui alt festival muzical în România: Spellground Festival. Acesta va avea loc în perioada 12-14 august 2016 pe malul Dunării, mai exact în zona ruinelor Cetății Capidava din județul Constanța. Va fi un festival asemănator cu Electric Castle, unul ce combină stilurile muzicale, în cadrul său participând trupe de mai multe genuri muzicale, atât rock cât și muzică electronică sau de club. Initial, capul de afis a fost Awolnation, dar din pacate trupa nu va putea onora aceasta invitatie. Pana acum, fusese confirmate trupele Amber Run, Oscar and The Wolf, Wolf + Lamb, Soul Clap, Pillow Talk și trupele românești byron, Les Elephantes Bizzares, Loungerie II, Karpov not Kasparov, The Brad Pits sau Robin and the Backstabbers.

La aceasta lista, se mai adauga urmatoarele trupe confirmate: Röyksopp, The Kooks, Nick Monaco, Grimus, K-Lu, Yelllow, We Singing Colors, The Pixels, Spoc, Pinholes, The Kryptonite Sparks, Sophisticated Lemons, Rockabella, Otherside și Sunet Fin.

Röyksopp este unul dintre cele mai cunoscute duo-uri electronice din întreaga lume. Înființați în anul 1998 în Tromsø, Norvegia, trupa a lansat primul lor album, „Melody A.M.” în anul 2001, acesta clasându-se pe primul loc în topul britanic și cel norvegian de la vremea respectivă. Au cunoscut succesul mondial abia la al doilea album, „The Understanding„, lansat în anul 2005, piesa „What Else Is There?” fiind acuma sinonimă cu trupa. Au până la ora actuala 7 materiale discografice, ultimul fiind „The Inevitable End” lansat în anul 2014. Au piese precum „Something In My Heart„, „Running To The Sea” sau „Skulls„.

The Kooks este o trupă de indie pop/rock din Marea Britanie. Înființată în anul 2004, trupa a avut o susținere enormă de la bun început, fiind semnați cu casa de discuri Virgin Records. Au la activ 4 albume, ultimul fiind „Listen” lansat în anul 2014. Au piese precum „Naive„, „She Moves In Her Own Way” sau „Always Where I Need To Be„.

Muzica lui Nick Monaco este inspirată din trecut și proiectată direct în viitor. Încă din liceu, Monaco a fost pasionat de “turntablism” și de absolut orice muzica din zona Hip-Hop. Pe atunci, se închidea în dormitor cu platanele și făcea scratch-uri până nu-și mai simțea degetele, timp de 5 ore pe zi în fiecare zi. Cum “repetiția e mama învățăturii”, în scurt timp a ajuns la scratch-uri inovative, care l-au impresionat chiar și pe Dj Qbert, care l-a invitat pe Monaco să intre în “Scratchlopedia Breaktannica.” Nick spune despre el că a fost influențat de Deee-Lite și de Elliot Smith și că se vede asta și în preferințele sale muzicale eclectice. Lucru cu care sunt de acord și colegii lui de label de la Soul Clap. Aceștia au primit în 2011 un demo de la Monaco, pe care se află și “Set the Table”, de care au fost dați pe spate. În prezent, Nick Monaco completează cu succes familia Cew Love și se află, din punct de vedere muzical, la granița dintre big bass și deeper, acesta fiind un semn de maturitate pentru un DJ.

Grimus este una dintre cele mai recunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființați în anul 2005, trupa a devenit cunoscuta odată cu lansarea albumului „Panikon” în 2008, prin piese precum „In a glimpse” sau „Time To Be Good Friends„. Au la activ 3 albume de studio, și piese cunoscute precum „In your eyes„, „High” sau „Promise„.

K-Lu este un producător și DJ din orașul Timișoara. Este prezent pe scena muzicii electronice din anul 2005, colaborând de atunci cu artiști precum Nwanda și împărțind scena cu trupe precum Subcarpați. Are și piese proprii, precum „Check it out„, „It’s about time” sau „Like This„.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/246173882″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”200″ iframe=”true” /]

Yelllow este o trupă de electro soul din București. Înființați în anul 2010, trupa a lansat de atunci piese precum „Crimson„, „Scream” sau cea mai recentă „Do it again„.

We Singing Colors este o trupă de indie pop din București. Înființați în anul 2011, trupa s-a lansat în mod oficial abia în aprilie 2014, iar de atunci au lansat un album intitulat „Made of wool, made of heavy metal . Au piese precum „Frozen River„, „Far, Far, Far” sau „Say you’re mine„.

The Pixels este o trupă de electro alternative din București. Înființați în anul 2006, trupa a creat de atunci 4 materiale discografice, împărțind de-a lungul timpului scena cu artiști precum Sophie Ellis Bextor, Deus sau Sofa Surfers. Au piese precum „Woods„, „Silk and Silicone” sau „December„.

Pinholes este o trupă de alternative – indie în plină ascensiune în ultimii ani. Trupa și-a făcut prezența în cele mai recunoscute cluburi de profil din țară în cei 3 ani de activitate. Au fost prezenți și la Radio Guerrilla la emisiunea “GuerriLive Radio Session“, iar melodii precum “Poza“, “Dialog” sau “Amândoi de o culoare” încă se mai aud pe frecvențele acestuia.

Sunet Fin este o trupă ce combină două genuri muzicale și formează unul singur. Aceste genuri sunt hip-hop și rock-ul alternativ, ei descriindu-se ca fiind o trupă de alternative hip-hop. Trupa există de la finalul anului 2014, dar abia recent au lansat o melodie oficială în forma piesei „#Bassbalans„. Formația îl are ca solist principal pe Sthelu, unul din membrii trupei R A S A. Au piese precum „Nostalgie„, „Sunet Fin” sau „Muzica nu moare„.

Sophisticated Lemons este o trupă de alternative/indie din București. Înființată prin anul 2008, trupa are la activ un material discografic intitulat „Pleased to meet you” lansat în 2010. Au piese precum „Monster„, „Burn it” sau „Rabbit Hole„.

Rockabella este o trupă indie rock din București, înființată în anul 2011. Trupa are la activ multe concerte, în mare parte în București în cluburi precum Control, și are piese precum „Buttercup„, „Evian„, „Figure it out” sau „Storyteller„.

The Kryptonite Sparks este o trupă de alternative/indie rock, înființată în Botoșani în martie 2010. Aceștia au la activ o multitudine de concerte, cele mai notabile fiind în cadrul festivalului „Rock’N’Iași” 2013, atunci când au câștigat concursul din weekend-ul alternativ din cadrul festivalului. Au la activ un material discografic, ce conține piese precum „Nu vreau nimic„, „Departe în nori” sau „Scântei„.

Otherside este o trupă de electronic soul din București. Înființată în anul 2015, trupa are la activ un album intitulat „Neverending„, lansat în februarie 2016, un material ce conține piese precum „Don’t call me again„, „Neverending” sau „Running high„.

Biletele se pot găsi până pe 22 februarie la prețul de 230 RON. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns