System Of A Down a lansat un nou videoclip

După o perioadă lungă de timp, System Of A Down a revenit în atenția muzicii mondiale. Spre sfârșitul anului 2020, aceasta a revenit cu piese noi, după o pauză de aproape 15 ani. Prima a fost “Protect The Land“, lansată pe 6 noiembrie 2020. În aceiași zi, a fost lansată și melodia “Genocidal Humanoidz“. La momentul respectiv, aceasta se afla doar în format audio. Sfârșitul lunii ianuarie 2021 aduce în atenție videoclipul oficial al acestei producții.

System Of A Down este recunoscută ca fiind o trupă cu un puternic mesaj socio-politic, în special când vine vorba de zona geografică de unde membrii trupei sunt originari. Toți membrii trupei, foști și prezenți, au fost și sunt armeni. Recent, mai exact începand cu septembrie 2020, a izbucnit un conflict politic armat, aflat în plina desfășurare, în zona Nagorno-Karabah. Disputa principală este între Armenia și Azerbaidjan. În alte cuvinte, forțele armate azere au început să modifice teritorial Armenia, dobândind teritorii importante din țară în urma conflictelor, soldate cu victime și nefinalizate până-n prezent. De aici a venit și ideea pentru aceste noi piese System Of A Down, mesajul fiind clar înțeles numai din titlurile “Protect The Land“, respectiv “Genocidal Humanoidz“. Ambele piese au pe YouTube campanii active de strângere de fonduri pentru Armenia Fund Inc, o fundație umanitară. Fondurile strânse și donate către aceasta fundație sunt distribuite către ajutorarea oamenilor afectați din zona de conflict. Până la ora actuală, sunt mii de victime datorită acelui conflict. Există inclusiv o pagină pe Wikipedia care actualizează strict victimele incidentului respectiv.

Lăsând la o parte tema evidentă a piesei, videoclipul în sine de la “Genocidal Humanoidz” este unul ce conține o animație sugestivă, ce poate fi interpretată în mai multe moduri. Pe lângă trupa propriu-zisă, care apare de-a lungul clipului, este prezentată o animație alb-negru ce arată războiul în viziunea unui copil, care încearcă să se apere de toți demonii ce apar din ruinele unui peisaj distrus de conflicte. Versurile piesei, descriu perfect ideea de război aflat în plină desfășurare, nu neapărat ceea ce l-a inspirat pe Daron Malakian, chitaristul și solistul trupei. Animațiile respective au fost create de Deep Sky, fiind regizat de Adam Mason și Shavo Odadjian, cel din urmă fiind basistul trupei.

Atât piesa “Genocidal Humanoidz“, cât și “Protect The Land“, trebuiau să fie lansate de către Scars On Broadway, proiectul muzical al lui Daron Malakian, dar, datorită acestui conflict izbucnic, s-a ajuns la un acord comun să fie lansate sub egida System Of A Down. Momentan nu există niciun zvon că ar exista pe viitor posibilitatea lansării unui nou album. Dacă ar fi cazul, ar fi primul album lansat după 16 ani, ultimul fiind “Hypnotize”, lansat în anul 2005. În schimb, ambele piese lansate se pot găsi disponibile pe vinyl pe pagina oficială a trupei.

Leave a Reply