Roll Models & Ultimele confirmări de la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 11 ani de existență. La fel ca în anul 2016, vor avea loc 3 ediții ale festivalului: „Winter Edition”, ce a avut deja loc în perioada 25-26 martie 2017, „Open Air” ce a avut loc în perioada 19-21 mai 2017  și „Indoor Edition” ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2017. Singura ediție care ce nu a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași a fost „Open Air”. Aceasta s-a desfășurat pe Pârtia de Schi din zona Copou, Iași.

În acest an, festivalul face parte din proiectul „Rock’N’Iași”, proiect de tineret finanțat de Primăria Municipiului Iași și implementat de Asociația Culturală Moldavia în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași.

Ca în fiecare an, Rock’N’Iași revine în luna octombrie în Casa de Cultură a Studenților din Iași.  Comparativ cu edițiile anterioare, în acest an vor fi amplasate două scene, una în Sala Gaudeamus, unde se ținea festivalul în mod normal, iar cealaltă în Sala Dublin. În fiecare seară vor fi în medie 5-7 trupe. Până la ora actuală, s-au confirmat Destruction din GermaniaFallen Arise din Grecia și Godby din Republica MoldovaDiamonds Are Forever din Cluj-Napoca și Haniwa din Italia. Alte patru trupe s-au confirmat între timp, acestea fiind Funk’e Fetish din Cluj-Napoca, Magen din Israel, Enemyside din Italia și Roll Models din Ucraina.

Funk’e Fetish este una dintre cele mai tinere trupe de pe scena muzicală clujeană. Înființată în 2015, aceasta a avut mereu ca bază muzicală stilul funk, îmbinat cu multe elemente din rock, jazz sau chiar metal. A participat la concursuri notabile din țară. în 2015, câștigând premiul pentru compoziție în cadrul concursului Jazz In The Park din Cluj-Napoca, iar în 2016 a reușit să ajungă până în finala GBOB de la Brașov din decembrie 2016. Când vine vorba despre concerte, Funk’e Fetish are prestații la activ de la festivaluri precum Electric Castle din 2016 sau din deschiderea unor trupe precum White Walls sau Subliminal Damage. Până la ora actuală, nu are niciun material discografic lansat, dar are piese precum „Kaya„, „Funk’etion” sau „Protein Shake„. Totodată, în playlist-ul trupei se pot regăsi piese precum „Runaway baby” de la Bruno Mars sau „My Lovely Man” de la Red Hot Chili Peppers.

https://www.youtube.com/watch?v=T8Uv6g0QUQ0

Magen revine pentru a doua oară în România în anul 2017. Prima dată a cântat în luna mai, în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Open Air”. Atunci a participat în cadrul concursului organizat de Ostring România, câștigând o viitoare prezență în cadrul festivalului Rock’N’Iași. Este o trupă din Israel, înființată în octombrie 2012. Stilul trupei reprezinta o combinație de alternative metal, heavy metal și progressive rock, îmbinată cu multe elemente de jazz, swing sau alte genuri muzicale clasice. Are până la ora actuală un EP intitulat „Thoughts In Greyscale„, lansat în octombrie 2014. Acesta conține 4 piese, „Greyscale„, „Hinder„, „Smother Me Gently” și „A Shape in The Wood„.

Enemynside este o trupă de thrash metal din Roma, Italia. Înființată în 1994, trupa a trecut prin mai multe schimbări muzicale, dar mereu a avut la bază stilul thrash metal. A avut oportunitatea să cânte în mai multe țări cu artiști și trupe precum Paul Di Anno, Evergrey, All Ends sau Sabaton. În 2009 a cântat într-un turneu scandinav în deschiderea trupei Blaze Bayley. Până în anul 2012, trupa lansase 3 albume de studio, ultimul fiind „Whatever Comes” în 2012. În perioada 2013-2016, Enemynside s-a aflat în hiatus, dar odată revenită în 2016, a revenit la concerte și la noi compoziții precum „For All The Jerks„. Enemynside va rămâne mereu sinonimă cu piese precum „Withering„, „Whatever Comes” sau „Burnt By The Sun„.

Roll Models este o trupă ucraineană de pop-punk/indie rock, inființată în septembrie 2007. În cei 10 ani de carieră, trupa a adunat o multitudine de concerte, atât în Ucraina cât și în alte țări. Cele mai memorabile concerte au fost cele din deschiderea unor trupe consacrate precum Placebo sau Fall Out Boy. A lansat 3 materiale discografice, ultimul fiind albumul „Kiss Me, You Animal” lansat în 2017. Este cunoscută pentru piese precum „Party Animal„, „Girl Named Fox„, „Wake Me Up” sau „Japan„. Concertul lor din cadrul festivalului Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017 va fi primul de pe teritoriul României.

Biletele și programul oficial urmează să fie anunțate în viitorul apropiat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

2 thoughts on “Roll Models & Ultimele confirmări de la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017

Lasă un răspuns