Rock’N’Iași „Winter Edition” 2017 – Prima zi

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 11 ani de existență. La fel ca în anul 2016, vor avea loc 3 ediții ale festivalului: „Winter Edition” în perioada 25-26 martie 2017, „Open Air” în perioada 19-21 mai 2017  și „Indoor Edition” la sfârșitul lunii octombrie 2017. Singura ediție care nu va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași este „Open Air”, care va avea loc pe Pârtia de Schi din zona Copou, Iași.

Rock’n’Iași „Winter Edition” 2017 va începe sâmbătă, 25 martie 2017. În perioada 16-30 martie 2017 va avea loc „Folkcore De-Tour„, turneul în care trupele Dirty Shirt și E-an-na vor cânta alături de Ansamblul Transilvania. Unul dintre orașele marcate pe acest turneu este Iași.

„FolkCore De-Tour este fără îndoială cel mai mare proiect din istoria trupei, un turneu de șase concerte alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania, ce implică o producție mobilă pentru 25 de muzicieni pe scenă. Alături de echipa tehnică, imagine, staff și invitații noștri E-an-na, vom fi aproape 50 de persoane în turneu” – a declarat Dirty Shirt.

Înființată în anul 1995 în orașul Seini, județul Maramureș, Dirty Shirt ajunge una dintre cele mai cunoscute trupe din underground-ul românesc datorită genului ce cuprindea elemente din progressive, alternative, power metal și hardcore. Trupa își lansează primul album, „Very Shirt” în anul 2000, iar la scurta vreme, își întrerupe activitatea. În 2004 au revenit, având influențe de folclor, funk și electro, o combinație ce avea să fie una de succes. Au devenit notorii la finalul anului 2012, odată cu lansarea piesei „Freak Show„. Piesa a fost hit-ul albumului cu același nume, lansat în 2013. În anul 2014 au reprezentat România la Metal Battle-ul de la Wacken Open Air, obținând locul 2. Ultimul lor material discografic este „Dirtylicious„, lansat în anul 2015; este printre cele mai apreciate materiale semnate Dirty Shirt. Au lansat de-a lungul anilor piese precum „Bad apples„, „Săracă Inima Me” sau „Pitbull Terrier„.

E-an-na este una dintre cele mai tinere trupe de pe scena metal-ului românesc. Înființată în Sibiu la începutul anului 2015, trupa a devenit cunoscută publicului larg prin piesa „Jiana„, lansată în august 2015. A prins foarte repede la publicul metal din Romania, chiar dacă a avut doar 5 piese oficiale la început. A ieșit pe locul 2 la categoria „Best Metal Newcomer” din cadrul premiilor Metalhead Awards, ce au avut loc pe 30 ianuarie 2016. Trupa se autocaracterizeaza ca fiind una ce cântă „mioritic metal”. Toamna anului 2016 marchează lansarea primului album de studio intitulat „Jiana„. Acesta este de tip EP și conține 5 piese: „Înșivă„, „Hora Pe Furate„, „Jiana„, „Sivoi” și „Codru„.

Evenimentul din seara de 25 martie 2017 va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași și va începe după ora 20:00. Bilete în avans se mai pot găsi la prețul de 35 de lei. În seara evenimentului, biletele vor costa 40 de lei. Pentru mai  multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Rock’N’Iași „Winter Edition” 2017 – Prima zi

Lasă un răspuns