Rock’N’Iași „Winter Edition” 2017 – A doua zi

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 11 ani de existență. La fel ca în anul 2016, vor avea loc 3 ediții ale festivalului: „Winter Edition” în perioada 25-26 martie 2017, „Open Air” în perioada 19-21 mai 2017  și „Indoor Edition” la sfârșitul lunii octombrie 2017. Singura ediție care nu va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași este „Open Air”, care va avea loc pe Pârtia de Schi din zona Copou, Iași.

Rock’n’Iași „Winter Edition” 2017 va începe sâmbătă, 25 martie 2017, trupele Dirty Shirt și E-an-na cântând alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania. A doua zi va fi dedicată exclusiv trupelor din zona Moldovei. Vor cânta Era Divina, Aamon, Seven Hills și Beauty and The Rat. Organizatorii promit anunțarea primilor participanți la Rock’N’Iași „Open Air” 2017 în cadrul acestei zile.

ERA DIVINA s-a înființat în 2012 la Clubul Elevilor Rădăuți, sub îndrumarea lui Pomo (GOD), membrii fondatori fiind, la vremea respectivă, elevi ai liceelor din oraș cu o înclinație deosebită înspre muzică. Concepută inițial ca un proiect de metal simfonic, trupa a început să se afirme mai ales în concerte alături de trupa GOD, iar cu timpul, trupa a reușit să împletescă cu succes elementele clasice ale metalului simfonic cu folclorul și progressive-ul. Trupa își va face debutul în noua formulă (Roxana – vioară și voce, Isabella – clape, Costel – chitară, Pomo – bass, Luș – tobe) pe scena CCS Iași!

Aamon este o trupă de symphonic metal/ alternative din Iași. Înființați undeva prin 2009, trupa își capătă consistența undeva prin toamna anului 2010, participând la două festivaluri importante: Rock’N’Iași în decembrie 2010 și Festudis în mai 2011. În vara anului 2011, trupa primește două mari lovituri din plin: chitaristul de atunci, Dorian Florescu, părăsește trupa din motive personale, iar clăparul Radu Coropca, moare în august 2011.

Are un playlist destul de divers, deoarece aceștia au și câteva cover-uri, cele mai notabile fiind piesele de la trupa Epica. Pe lângă acestea, Aamon au piese originale precum “Haunting” sau “Forrest of Mirrors“.

Seven Hills este o trupă de metalcore/groove metal din Iași, România, fondată în octombrie 2015, line-up-ul fiind compus din Dragoș la voce, Ciprian la chitară, Cătalin la bass și Ovidiu la tobe. Trupa a lansat single-ul de debut “Tragedy” pe 22 februarie, urmând ca debutul pe scenă să aibă loc cinci zile mai târziu în cadrul Rock’N’Iași „Winter Edition” 2016. A fost opening act în aceiași seară cu trupa Bucovina, ce-și lansa albumul “Nestrămutat” în fața fanilor ieșeni. Au urmat concerte de club în Chișinău, Suceava și Iași. În luna mai trupa bifează și Rock’N’Iași „Open Air” 2016. EP-ul de debut al trupei este compus din cinci piese, patru fiind compoziții proprii – „Constance”, bine-cunoscuta „Tragedy” (ediție re-release), „Old Stories (Brought Back To Life)” și „Masquerade”,. În playlist-ul Seven Hills se regăsește și-un cover după Parkway Drive, mai exact la piesa „Idols and Anchors„.

Beauty and The Rat este o trupă ieșeana de rock alternativ cu multe influențe metal. Stilul trupei se aseamănă foarte mult cu cel al trupei Godsmack. Trupa a fost înființată în anul 2011, iar de atunci au avut multe concerte în marea lor majoritate pe plan local. Au participat în mai multe rânduri la Rock’N’Iași și au fost cap de afiș în ediția de iarna a festivalului de la începutul anului 2016. Au la activ un album intitulat „Unborn„, ce a fost lansat pe data de 26 februarie 2016  în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition”. Au piese precum „Cigarette burn„, „In treason I fall„, „Smiling Sun” sau „Lake of false desire„.

A doua zi de Rock’N’Iași „Winter Edition” 2017 va începe după ora 19:00. Intrarea va fi libera. Pentru mai multe detalii sau eventualele modificări, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns