Rock’N’Iași revine și în anul 2021

După mai bine de 2 ani, festivalul Rock’N’Iași revine cu o nouă ediție. Excluzând ediția pandemică din anul 2020, ultima ediție „cu public” a avut loc în anul 2019. În mod normal, aveau loc ediții prin lunile mai sau octombrie, dar, în acest an va avea loc în perioada 24-26 septembrie 2021. Va fi un eveniment de tip „Open Air” și va avea loc în aceiași locație similară cu ultima ediție din anul 2019. În contextul pandemic, ediția va avea loc în parcarea Casei De Cultură a Studenților din Iași. Sunt 15 trupe confirmate, toate din orașul Iași. Trupele încă nu au fost făcute publice, iar regulile de acces vor fi anunțate cu câteva zile înainte de festival, în funcție de evoluția măsurilor împotriva Covid-19.

Rock’N’Iași este unul dintre cele mai vechi festivaluri rock/metal din zona regională a Moldovei. Prima ediție a avut loc în 2007 la Complexul Turistic „Ciurbești” din Iași. Locația a tot evoluat, iar, începând cu anul 2016, s-au ținut multe ediții în aer liber în zona Pârtiei De Ski din zona Copou din Iași. De altfel, Casa De Cultură A Studenților din Iași (CCS) a fost mereu gazda „din oficiu” a evenimentului, toate edițiile de tip „indoor” având loc acolo. Singura excepție a fost în anul 2019, atunci când ediția „Open Air” a fost ținută în parcarea CCS.

În cei 14 ani de existență, organizatorii festivalului au reușit să aduca mereu nume mari de pe scena rock/metal românească, făcându-și prezența de-a lungul anilor trupe precum Luna Amară, Altar, Dordeduh, Truda, Trooper sau Bucovina, cea din urma făcând parte și din staff-ul tehnic al festivalului.

Totodată, a reusit să aduca nume internaționale neașteptat de mari de cele mai multe ori. Pe scena festivalului, au participat de-a lungul timpului trupe precum Finntroll, Eluveitie, Korpiklaani, Destruction, Harakiri For The Ski sau Napalm Death. Până la ora actuală, este cel mai constant festival de profil ce a avut loc în zona regională a Moldovei în ultimii 15 ani.

Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns