Rock’N’Iași 2016 „Winter Edition” – Prima zi

Rock’N’Iași revine mai devreme în 2016. De data aceasta, va avea loc un „Winter Edition”, iar pe parcursul zilelor de 26 și 27 februarie 2016 vor avea loc mai multe concerte. Prima zi va fi dedicată exclusiv ascultătorilor de rock alternativ, capul de afiș fiind trupa ieșeană Beauty and The Rat. În cadrul acestui concert, trupa își va lansa primul album din carieră intitulat „Unborn„. Pe lângă Beauty and The Rat, vor mai cânta trupele Inside, Nightmarion și Driftwood.

Beauty and The Rat este o trupă ieșeana de rock alternativ cu multe influențe metal. Stilul trupei se aseamănă foarte mult cu cel al trupei Godsmack. Trupa a fost înființată în anul 2011, iar de atunci au avut multe concerte în marea lor majoritate pe plan local. Au participat în mai multe rânduri la Rock’N’Iași, dar niciodată n-au fost cap de afiș până la această ediție. Au la activ un album intitulat „Unborn„, ce urmează să fie lansat în cadrul acestei ediții de Rock’N’Iași. Au piese precum „Cigarette burn„, „In treason I fall„, „Smiling Sun” sau „Lake of false desire„.

Intitulat „Unborn”, discul a fost înregistrat în cursul anului 2015 la Studioul de Bază din Iași. Mixarea și masterizarea au fost realizate atât la Studioul de Bază, cât și la Blue Cat Studio din București, în perioada 2015-2016, inginer de sunet și producător fiind Vladimir Ivanov (Pinholes, The Brad Pits). Conceptul artistic al albumului a fost realizat de trupa Beauty and the Rat, în colaborare cu fotograful Ciprian Sandru.

Albumul conține 13 piese în limba engleză, prin intermediul cărora situații mai mult sau mai puțin inedite, gânduri, sentimente, dorințe, trăiri intense din viata de zi a oricăruia dintre noi ajung la cel care asculta. Compoziția aparține integral membrilor trupei, Alex Iosipescu (voce, chitară), Alex Bălăiță (chitară), Emanuel Filip (bas), Codrin Murariu (tobe). În timp ce Emanuel Filip a activat în renumita trupă ieșeană Acvila, Codrin Murariu a făcut parte din mai multe trupe ieșene, precum RAVA, Skepsis, Mulțimea Vidă, Endorphin, sau Lunchbox, proiectul ieșean al lui Andrei Hațegan (The Amsterdams, We Singing Colors).

„Unborn” beneficiază, în egala măsura, de participarea Dianei Mertic la violoncel și a lui Ciprian Golimbiovschi (Aamon) la voce.

Inside este o trupă ieșeană de rock alternativ înființată în anul 2013. Au avut concerte, majoritatea pe plan local sau în cadrul Rock’N’Iași. În cadrul ediției de Rock’N’Iași din anul 2015, aceștia și-au lansat primul album intitulat „Povești„. Au piese precum „Personal„, „Muza„, „You are ok” sau „O fi cerul„.

Driftwood este o trupă rock băcăuană înființată în anul 2013. Au la activ multe concerte, în trecut cântând la festivaluri precum Rock’N’Iași. Aceștia au câștigat concursul organizat în anul 2014 în cadrul weekend-ului alternativ de la Rock’N’Iași. Recent, trupa și-a schimbat solista, aceștia participând cu aceasta la GBOB din clubul Underground din Iași. Au piese precum „No chance„, „Runaway” sau „Cu ușile închise„.

Nightmarion este o trupă de rock alternativ cu influențe metal din Suceava. Înființați în anul 2014, trupa a început să fie cunoscută pe plan local, cântând în deschiderea unor trupe precum Bucovina. În 2015, au participat la „Zilele Nordului”, un festival unde au împărțit scena cu trupe precum Șuie Paparude, Basska sau ROA. Au piese precum „I’m Walking„, „Lângă mine” sau „Singur în noapte„.

Prima zi de Rock’N’Iași „Winter Edition” va avea loc pe 26 februarie 2016, concertele începând cu ora 19:00. Locația va fi Casa de Cultură a Studenților din Iași, intrarea fiind de 15 lei. Limita va fi de 500 de persoane. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

3 thoughts on “Rock’N’Iași 2016 „Winter Edition” – Prima zi

Lasă un răspuns