Rock Pe 2 Roți – Open Air Festival – Ediția a cincea

În perioada 8-9 iulie 2016 va avea loc a cincea ediție de Rock Pe 2 Roți – Open Air Festival. Acesta v avea loc în Baza Sportivă a fostului Liceu Agricol din Lugoj. Este un festival dedicat exclusiv tuturor pasionaților de motociclete și nu numai. În cadrul acestor 2 zile, vor cânta în fața fanilor trupele Galadriel, Hungry For Heaven, Sevi, Luna Amară, Iron Maidnem, Rampart, Times Of Need, Gorun, Bronx, Mist și Gecko.

Galadriel este o trupă de melodic/gothic/doom metal din Slovacia. Înființați în anul 1995, trupa și-a luat numele din seria “Stăpânul Inelelor” scrise de J.R.R. Tolkien. Unele piese de-ale lor abordează teme fantastice inspirate din scrierile lui Tolkien. În cei 21 de ani de carieră, trupa a lansat 11 materiale discografice, ultimul fiind EP-ul “Lost In The Ryhope Wood“, lansat în anul 2015. Au la activ piese precum “Evilution“, “Mother Is Dying“, “End Of Eternity” sau “The World Is War“.

Hungry For Heaven este o trupă tribut Ronnie James Dio din orașul Cluj-Napoca. Trupa a fost înființată de către Dudu Isabel, fostul solist al trupei Vespera, pentru a celebra viața, muzica și personalitatea lui Ronnie James Dio, artist american cu o carieră de peste 40 de ani, dispărut dintre noi în vara lui 2010, în urma unui cancer la stomac. În playlist-ul trupei se pot regăsi atât piese semnate integral Ronnie James Dio precum “Holy Diver“, “Rainbow In The Dark” sau “The Last In Line“, cât și piese de la Black Sabbath precum “Heaven And Hell” sau “Fallin’ Off The Edge Of The World“.

Sevi este o trupă de rock alternativ/hard rock. Înființați în Sofia, Bulgaria, trupa a luat naștere undeva în anul 2010. Numele este un acronim al numelui solistei, Svetlana Bliznakova, cunoscută apropiaților ca “Sevi”. În cei șase ani de carieră, trupa a lansat 6 materiale discografice, ultimul fiind “The Battle Never Ends” lansat în anul 2016. Au la activ piese precum “On My Own“, “Victim“, “Speed Up“, sau ceva mai recent, “Don’t Hesitate“.

Luna Amară este una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființați în 2000, în Cluj-Napoca, trupa a lansat de atunci 5 materiale discografice, ultimul fiind un album live intitulat “Live La Conti“, lansat în 2014. Sunt recunoscuți pentru abordarea subiectelor sociale în piesele lor, cu aluzie la nivelul de trai sau la forțele de ordine prezente în România. Printre aceste piese putem aminti “Albastru“, “Folclor” sau “Loc Lipsă“. Totuși, au și melodii mai melancolice precum “Roșu Aprins“, “Oameni Noi“, “Ciudat” sau “Mara“.

Iron Maidnem este o trupă tribut Iron Maiden din Ungaria. Înființați în anul 1996, trupa a început ca un hobby, membri trupei făcând parte din diverse formații de profil. Cu timpul, trupa a ajuns o trupă respectată, fiind nelipsită în Ungaria la festivalurile mari de profil. În cei 20 de ani de carieră, trupa a cântat în țări precum Slovacia, Germania, Serbia sau România. Au lansat până la ora actuala mai multe albume tribut Iron Maiden prin care se pot regăsi piese precum ”Wasted Years”, ”The Trooper”, ”The Seventh Son of a Seventh Son”, ”Hallowed Be Thy Name” sau ”The Prisoner”, sau piese ceva mai rare precum ”To Tame a Land”.

Rampart este o trupă de heavy metal din Sofia, Bulgaria. Înființați în anul 2006, trupa a devenit cunoscută publicului datorită pieselor cu mesaj social sau de război. În cei 10 ani de carieră, aceștia au lansat 4 albume de studio, ultimul fiind “Codex Metallum” lansat în anul 2016. Au lansat până la ora actuala piese precum “Metal Spell“, “Warriors“, “The Flood” sau “Road To Unknown“.

Times Of Need este o trupă de southern/groove metal din Cluj-Napoca. Înființați în anul 2013, au adaptat un sunet extrem de energic, dar în același timp matur, menținând un vibe pozitiv, influențele fiind în mare parte de peste ocean. “Backbone“, primul single Times Of Need a apărut pe 26 august 2013, scoțând în evidență partea neconstructivă a concurenței dintre trupele românești, urmat de single-ul “Liar” în toamna aceluiași an. Pe parcursul anului 2014, Times of Need aveau la activ peste 100 apariții live, în cadrul unor evenimente importante cum ar fi ‘‘We are Rocking The City 2014 Cluj-Napoca” sau în cadrul festivalurilor moto din România. În aprilie 2014, trupa câștiga Marele Premiu în cadrul concursului ”Jaxx Rock Battle – Acoustic Edition”. În toamna anului 2014, trupa lansează primul EP intitulat “The Road to Nowhere” care conține trei piese”Breakdown” , “Believe” și “Cycle of Life“, EP care se bucură de succes pe scena rock românească. În primăvara anului 2015, Allen Baietan (tobe) s-a despărțit amiabil de trupă înlocuit în scurt timp de Cristian Nica. În același an, Times of Need a împărțit scena cu Trooper, Kempes, Implant pentru Refuz, Altar și multi alții și având o participare memorabilă în cadrul Untold Festival, iar la începutul anului 2016 băieții lansează primul videoclip oficial la piesa “Cycle of Life“.

Gorun este o trupă metal din Timișoara. Aceasta a luat naștere ca o idee a solistului trupei, Marcel Gug, la sfârșitul anului 2012, iar el a conceput liniile melodice, respectiv textele. Ideea de a înființa o trupă a venit în urma unor discuții cu oameni pasionați, dornici să participe la un asemenea proiect. Pe măsură ce proiectul a evoluat, unii au renunțat din lipsă de timp, alții și-au planificat alte priorități. După diferite încercări în ceea ce privește proiectul muzical, formaţia a ajuns la formula Marcel Gug – solist, Gabi Bot – tobe, Zoli Papp – chitară, Alexandru Matasa – chitară, David Craioveanu – bass, care se menține din anul 2014. Au la activ doar doua piese oficiale, “Rupe-i gura la otravă” și “Lumea“.

Bronx este o trupă din Târgu-Mureș, ce abordează stilul muzical numit hard rock. Înființată în 1992, trupa are la activ doar un album, intitulat „Rock’n’Roll Machine„. Însa, în perioada 1992-1996 lansează 5 casete demo:

  • 1992 – Hajnali Nap

  • 1993 – True Tales

  • 1994 – Love & Pain

  • 1995 – Welcome Stranger

  • 1996 – Wait

În 1995 trupa a apărut pe o compilație live cu piesele “Love & Pain” și “Restlles“, compilașie apărută sub egida Fix Music. În 1997 trupa realizează primul videoclip profesional al unei formații târgmureșene, pentru piesa “Lies”, producător fiind Televiziunea Târgu Mureș. Trupa a urcat pe multe scene din multe orașe: Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reghin, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Craiova, Seini, Baia Mare, Timișoara, Reșița, Bacău, Miercurea Nirajului, Gheorghieni, Cluj Napoca, Eger ( Ungaria), Aiud, Sovata, Fântânele, Bistrița, Mediaș, Sibiu, Iași, Galați, Zalău, Brașov, Arad, Suceava, și, desigur, Târgu Mureș. Trupa a luat o “scurtă” pauza între 2002 și 2010, membrii ei văzându-și de alte probleme, dar s-a reactivat în decembrie 2010, de atunci fiind foarte activă concertistic.
De asemenea nu s-a neglijat nici parte de imprimări, în ianuarie 2012 înregistrându-se albumul de debut “Rock’N’Roll Machine”. Stilul practicat este hard rock, cu influențe glam și sleaze. Din ianuarie 2013, trupa este sub contract de distributie cu label-ul Nail Records, membra a concernului Hammerworld din Ungaria. Trupa își propupe pe viitor să participe la cât mai multe festivaluri naționale de anvergura, și, de asemenea, lucrează intens la noile piese, ce vor apărea, anul acesta, pe al doilea album.
Au la activ piese precum „Love & Pain„, „Wild Side” sau „Shot in the dark„.

Gecko este o trupă heavy metal din Cluj-Napoca înființată în anul 2013. Membrii trupei sunt Ovidiu Florea la voce, Alexandru Kiraly la chitară ritm, Oprea Paul la chitară lead și backing vocals, Andrei Barbulet la chitară bass și Vlad Someșan la tobe. Cei trei din urma sunt membrii fondatori ai trupei. Au început să cânte într-o trupa de cover-uri care se axa pe classic rock sub numele de Infected, alături de o solistă și un chitarist lead. Plecarea solistei și a chitaristului lead nu au spulberat dorința celor trei de a cânta și a-și face un nume. După scurt timp chitaristul Paul Oprea, basistul Andrei Barbulet și tobosarul Vlad Someșan au început să exerseze, astfel punând bazele unui nou concept și sunet. Membrii trupei susțin că muzica lor este influențată de trupe heavy metal și metalcore, cum ar fi: Avenged Sevenfold, Bullet for my Valentine, Trivium și Disturbed dar cu un aer mai melodic. Munca grea de un an de zile și perseverența a rezultat în riff-uri melodice de chitară, blast beats și breakdown-uri stilizate în genul metalcore. Dar o voce variind de la scream la clean și liniile ritmice hardcore lipseau din ecuație, așa că în 2014 doi noi membri au fost adăugați: solistul Ovidiu Florea și chitaristul Alexandru Kiraly. Au la activ piese precum “Show them hell“, “Voices” sau “Seekrets“.

Evenimentul va începe pe 8 iulie 2016, începând cu orele 14:00. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Pentru mai multe detalii și eventuale modificări din cadrul festivalului, intrați pe pagina oficială a evenimentului.65

66

Leave a Reply