Recomand: Nerdy Facts

Salutare dragi hoinari. Recent am descoperit o platformă de blogging destul de obscură pentru mine: Tumblr. E destul de interesant conceptul acestuia, doar că mă seacă atunci cand nimeresc bloguri pe această platformă pline de poze semi-demotivaţionale şi alte minuni de genul acesta.

Dar totuşi, mai există şi pagini faine, cum ar fi aceasta pe care v-o recomand călduros în această postare: Nerdy Facts.
Sunt un mic tocilar, ador benzile desenate de foarte mult timp, şi nu numai. Tot ce ţine de desene animate şi super-eroi, eu admir. Pe aceasta pagină găsiţi în fiecare zi, curiozităţi ciudate din lumea artei create dupa 1920. Mai jos aveţi câteva postări de genul acesta.

Mulţi regizori nu îşi fac scenariul după povestea originală din cărţi, sau în cazul nostru, din benzile desenate. Din punctul meu de vedere, e cea mai mare prostie care se poate face atunci când cineva se hotărăşte să portretizeze o bandă desenată într-o peliculă cinematografică. Nu mai este un film bazat pe benzi desenate, este doar un film amărât, şi-atât.

 Cum spuneam mai devreme, mulţi regizori nu se axează pe povestea originala. Sincer, mi se pare o mare prostie ca Tim Burton a regizat primele doua filme „Batman”, apărute în 1989, respectiv 1992. Oraşul Gotham arata ca dintr-o poveste gotică, cu mulţi vampiri eventuali. Am să abordez subiectul aceasta cu altă ocazie.


 Cred ca Jim Carrey ar fi făcut o treabă excepţionala dacă îşi adauga in palmares filmele menţionate în poza de mai sus. E un actor remarcabil, foarte apreciat, dar care n-a reuşit sa câştige niciodată un premiu Oscar. Este trist, dar rolurile acestuia sunt memorabile.

Una dintre cele mai mari dispariţii ale ultimilor 10 ani a fost cea a lui Heath Ledger. Actorul s-a stins la vârsta de 29 de ani, dar a lăsat în urmă o sumedenie de roluri legendare, cel mai cunoscut fiind cel al lui Joker în „The Dark Knight”(2008). După cum puteţi remarca, actorul era foarte pasionat de rolul acesta, încât machiajul a fost făcut chiar de acesta. De rol nici nu mai pomenesc, a câştigat şi-un premiu Oscar post-mortem datorită rolului de „Joker”. Cu siguranţă el a fost cel mai bun „Joker” de până acum.

 Daca tot am vorbit de premiul Oscar mai devreme, cea mai interesanta chestie legata de aceste premii gasita pe „nerdy facts” este atunci cand Walt Disney a primit o statueta mare, si alte şapte mai micuţe pentru „Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici”. Creativitatea mi se pare la cote ridicate la acest capitol!
 Daca tot vorbeam de Batman mai devreme, o chestie pe care n-o stiam este ca pelerina lui Batman a avut ca sursa primordială de inspiraţie lucrările marelui Leonardo Da Vinci. Rămân din ce in ce mai uimit de benzile desenate, pe bune!
 Tot benzile desenate ne-au învăţat aparent cum să înfruntăm răul: cu mai mult rău. Probabil cea mai tare fază când vine vorba de Daredevil. Pe lângă faptul că e cel mai bun ţintaş, cu toate că este orb, mai e şi inteligent. Nu degeaba e portretizat ca avocat atunci când nu este „diavolul roşu”.

Adevărata definiţie a „săpatului gropii altuia” o reprezintă amputarea mâinii lui Lex Luthor. Se ştie prea bine că Superman are doar un inamic: kryptonite-ul. Lex Luthor purta regulat un inel cu kryptonite, special ca să-l poata înfrânge pe Superman. Dar, fiind un material de natură radioactivă, iradiaţiile şi-au spus cuvântul la un moment dat, Lex neavând alta soluţie decât amputarea mâinii.

Pentru cei ce nu ştiu, Seth MacFarlane este creatorul celebrei serii animate „Family Guy”. Acest serial este recunoscut pentru expresiile sale cu dublu înţeles şi nu numai. Abia dupa ce-am văzut poza asta pe „nerdy facts”, am înţeles de ce desenele copilăriei mele precum Johnny Bravo sau Cow and Chicken aveau poante cu dublu înţeles: Seth MacFarlane era scenarist la aceste seriale. Poate că nu a contribuit aşa de mult la aceste seriale, dar unele poante din aceste seriale sunt caracteristice lui Seth.

O faza foarte mişto din partea creatorilor seriei „Pokemon”. Eşti cu adevărat celebru atunci când un pokemon îţi poartă numele.
Cam atât despre „nerdy facts”

Hoinăreală plăcută!

Lasă un răspuns