Recomand – Batman: The Killing Joke

Într-o lume în care totul trebuia să fie corect din punct de vedere moral, a apărut un an ca 2016 ce a oferit niște producții animate șocante. Ideea de „supererou bun ce vorbește frumos și salvează lumea” apune, iar cele mai bune exemple se pot regăsi în filmele bazate pe benzi desenate lansate anul acesta. Un astfel de exemplu ar fi filmul animat „Batman: The Killing Joke„.

E un film animat extrem de bine realizat grafic, îți amintește foarte mult de seria animată Batman din anii ’90, dar publicul țintă nu este cel de până-n 12 ani. E un mai mult dedicat publicului matur decât copiilor, iar temele prezentate sunt diverse și luate din viața de zi cu zi, precum pierderea unui interviu pentru un loc de muncă. Sunt multe scene în care poți regăsi vulgaritate, atât verbală cât și vizuală. Nu aș fi crezut vreodată că într-un film animat cu Batman voi vedea o scenă de sex sau un viol, exact cum nu credeam vreodată că voi vedea povestea de viața a lui Joker. Nu diferă mult această poveste de ceea ce a oferit DC Comics în filme sau în benzi desenate, singura diferență este faptul că e o poveste mult prea persoanală, și nu arată crimele de la „început de carieră” a lui Joker, arata strict povestea de cum a ajuns în punctul de a face acele lucruri. Din această poveste, prezentată sub formă de priviri retrospective vine și titlul filmului „The Killing Joke„.

Filmul trebuia inițial lansat prin aprilie 2016, dar acesta a fost amânat și a fost lansat în perioada San Diego Comic Con, fiind disponibil în mai multe locații. Filmul nu are nici 2 săptămâni de când a fost lansat, și deja are o notă de 6,9 pe IMDB. Filmul urmează să fie lansat pe blu-ray la începutul lunii august. Recomand tuturor acest film, mai ales dacă vor să vadă o versiune mai vulgară a desenelor animate, dar totodată prezentate în concordanță cu poveștile din benzile desenate.

https://www.youtube.com/watch?v=SnTSqgJPVl8

Lasă un răspuns