Rapax a lansat piesa “Breakpoint”

În urma cu câțiva ani, orașul Bacău era unul dintre cele mai active orașe din țară când venea vorba de fenomenul rock/metal. Existau cluburi, evenimente diverse din punctul acesta de vedere și, bineînțeles, trupe. Încă dinainte de pandemie, orașul începea să stagneze, unele locații de profil fiind închise definitiv iar publicul diminuându-se considerabil. De câțiva ani încoace, foștii sau actualii membrii al unor trupe băcăuane precum Masked Toys sau Driftwood au început să promoveze tinere talente. Au fost multe evenimente sub egida Brockers (Brothers Of Rock) care au avut ca motiv principal acest lucru. Rapax e o trupă formată doar din tineri, toți fiind liceeni la ora actuală. Astăzi a lansat un nou videoclip pentru piesa “Breakpoint“.

Rapax este una dintre cele mai tinere trupe din underground-ul românesc. După cum spuneam și mai devreme, toți membrii trupei sunt încă la liceu. Membrii s-au tot schimbat de-a lungul timpului, până s-a ajuns la o formulă constantă. Trupa s-a înființat undeva prin anul 2017, iar unul dintre primele evenimente live ale trupei a avut loc în anul 2018, atunci când a cântat în clubul The Stage din Bacău, alături de alte trupe tinere precum Candlelight. Stilul muzical al trupei ar putea fi plasat în zona alternative metal. Include elemente predominante din rock-ul alternativ sau a metal-ului propriu-zis, existând inclusiv elemente ceva mai dure. Sunt foarte multe părți în piesele celor de la Rapax în care există growl-uri. Până la ora actuală, nu are niciun album sau material discografic lansat. Ca și producție oficială, “Demise” a fost, pentru o perioadă, singura producție oficială de studio lansată.

Breakpoint” reprezintă a doua producție oficială ce a fost lansată sub egida trupei Rapax. Este o piesă ce începe lent, intro-ul ducându-te mai mult în zona post-rock decât metal. Piesa tot creste ca intensitate, până când ajunge la un punct extrem, plin de growl-uri și riff-uri grele și o intensitate ieșită din comun. Are parte inclusiv de un videoclip oficial, realizat și produs de Mihai Grecea, în colaborare cu Sorin Antohi și co-produs alături de Rapax. Este un clip relativ simplu, membrii trupei fiind prezenți pe tot parcursul clipului, singura chestie ciudată fiind solista. Aceasta apare cel mai diferit dintre toți membrii trupei, fiind prezentată în multe cadre ca și cum ar fi pierdută-n spațiu, simbolizând titlul piesei propriu-zise. Apare ca și cum s-ar afla înainte unui punct în care cedează psihic și emoțional, iar aceste cadre, din punctul meu de vedere, sunt foarte bine structurate pe toată durata clipului.

Breakpoint” este disponibilă pe majoritatea platformelor de streaming cunoscute, precum Spotify. Pentru mai multe informații legate de viitoarele producții Rapax, vizitați pagina oficială de Facebook a trupei.

Leave a Reply