Rammstein lansează primul videoclip după 7 ani

După o pauză îndelungată, Rammstein revine în atenția muzicii mondiale. Anul 2019 marchează revenirea oficială a trupei, fiind deja programată lansarea unui nou album de studio. Albumul va fi denumit sugestiv „Rammstein”, lansarea oficiala fiind programată pe 17 Mai 2019, sub egida casei de producție Universal Music.

Lista oficială a pieselor de pe viitorul album a fost deja publicată pe site-ul oficial al trupei pe data de 28 Martie 2019. În aceiași zi a fost lansat oficial videoclipul piesei „Deutschland„. La nici 12 ore de la aceasta lansare, piesa a obținut deja peste 5 milioane de vizualizări pe YouTube. Este prima piesă oficiala de pe viitorul album. Videoclipul în sine a adunat deja multe controverse. Pe lângă faptul că este interzis persoanelor sub 18 ani, tema în sine adună cele mai importante evenimente din istoria Germaniei. Membrii trupei Rammstein apar ca protagoniști principali în toate aceste scenete ce se leagă între ele ca și cum ar fi un crossover între lumi. Dintre aceste evenimente se pot remarca ușor războaiele din anul 16 dintre triburile germanice și Imperiul Roman, lagărele de concentrare naziste sau prăbușirea dirijabilului Hindenburg. În istoria mondială, cel ce a condus armatele romane în aceste războaie din anul 16 a fost Germanicus. Rammstein a reimaginat personajul respectiv sub forma unei femei de culoare pe nume Germania, ce apare pe toată durata producției în toate scenetele prezentate. Piesa în sine are peste 6 minute, iar videoclipul are 9 minute și 22 de secunde, ultimele 3 fiind acoperite de credite, ce apar în mod normal la sfârșitul unui film. Scenetele sunt impresionante din punct de vedere vizual. Este un videoclip realizat sub forma unui scurt metraj de către regizorul Specter Berlin.

Deustchland” este primul videoclip al trupei Rammstein lansat după 7 ani. Excluzând live-urile oficiale, ultimul videoclip a fost lansat pe 14 Decembrie 2012 la piesa „Mein Herz Brennt„. Reacțiile au apărut la scurt timp de la publicare. Potrivit Reuters, clipul a fost deja catalogat de mai multi membri ai comunităților evreiești ca fiind antisemit. Nu este prima dată când Rammstein se află în aceasta postură, videoclipurile și piesele trupei mereu abordând teme precum sado-masochismul, homosexualitatea, incestul, abuzurile, piromania, canibalismul sau violenţa sexuală.

După lansarea albumului nou, Rammstein va începe un turneu ce se va intitula „Europe Stadium Tour 2019” și va cuprinde orașe din țări precum Germania, Spania, Elveția sau Olanda. Pentru mai multe informații, accesați pagina oficială a trupei.

Lasă un răspuns