Puteam fi nemuritori

Ingerul bizar

     In mitologia indienilor yanomami de pe Amazon, o poveste spune cum Creatorul suprem al tuturor lumilor ar fi hotarat, odinioara, sa-i faca pe oameni nemuritori. I-a adunat pe toti si le-a poruncit: 
     „Duceti-va pe malul marelui fluviu. Veti vedea trecand trei barci. Sa nu cumva sa le opriti pe primele doua. Asteptati-o pe cea de-a treia si imbratisati Spiritul care se afla in ea. Din fata primei barci, plina cu schelete si cadavre descompuse, oamenii s-au tras inapoi scarbiti. Dar, cand a aparut a doua, au vazut in ea un om mort de curand si s-au repezit cu totii sa-l consoleze. Cand, in a treia barca a aparut Spiritul Principiului Creator, era deja prea tarziu. El a constatat cu tristete si dezamagire ca oamenii imbratisasera Moartea. Deci, alesesera…”. 
     Bizar nu ?! Am fi fost nemuritori. Dar daca ne gandim mai bine, am fi avut unde sa locuim ?!

One thought on “Puteam fi nemuritori

  1. nemuritorii sunt stinjeniti de sentimentele trecatoare care ii fac neatenti la accidente si deci isi pot pierde accidental si definitiv nemurirea.Este explicabil deci, ca ,plini de compasiune,oamenii din aceasta legenda,pierd ocazia si sansa de a fi nemuritori.Orice sentiment trecator,cu toata umanitatea si umanismul sau,face ca nemurirea sa devina o povara regretabila si nedorita prin insingurare. Nemuritorii sunt singuri ,unici,egoisti,meschini,cruzi si nereproductivi. Dar sunt si niste umbre singuratice,inumane! C.

Lasă un răspuns