Primele confirmări oficiale de la ARTmania Festival 2023

În perioada 28-30 iulie 2023, va avea loc ediția a XVI-a a festivalului ARTmania, unul dintre cele mai populare festivaluri muzicale autohtone. De-a lungul anilor, pe lângă concertele propriu-zise, au mai avut loc expoziții de artă, expoziții muzeale, concerte de muzică clasică sau proiecții de filme. Primele confirmări oficiale din cadrul festivalului au fost anunțate oficial. Emperor, Samael vor cânta în premieră la ARTmania, iar Pain Of Salvation se va întoarce după 7 ani.

Emperor va cânta în premieră în România. Este una dintre cele mai cunoscute trupe norvegiene de black metal simfonic. A fost înființată în anul 1991, devenind cunoscută odată cu lansarea primului demo intitulat “Wrath Of The Tyrant”. Acel demo a atras atenția casei de discuri Candlelight Records, sub egida căreia se află și-n prezent. De-a lungul celor peste 30 de ani de carieră, și-a făcut simțită prezența pe 4 albume integrale de studio, plus alte producții live sau albume de tip “split” sau EP. Ca și prezență, Emperor este în continuare unul dintre capetele de afiș ale celor mai importante festivaluri de profil din lume. Și-a făcut prezența la evenimente precum Wacken Open Air sau Summer Breeze din Germania, Hellfest din Franta, Graspop Metal Meeting din Belgia, Loudpark din Japonia sau Heavy MTL din Canada. Este recunoscută pentru piese precum “I Am The Black Wizards“, “Inno A Satana“, “Into The Infinity Of Thoughts” sau “The Loss and Curse of Reverence“.

Samael se întoarce în România după 5 ani. Ultima data și-a făcut prezența la festivalul Rockstadt Indoor Edition, care a avut loc în Brașov în anul 2018. Este una dintre cele mai recunoscute prezențe muzicale elvețiene la nivel mondial. Doi dintre membrii trupei, Xy și Vorph, solistul, respectiv toboșarul trupei, sunt frați. Xy face parte din trupă încă de la înființarea acesteia, din anul 1987, un an mai târziu alăturându-se și Vorph. Samael a debutat inițial ca o trupă de old-school black metal, schimbându-și treptat stilul, ajungând în prezent o trupă de electro/industrial metal. A lansat până-n prezent 11 albume de studio, ultimul fiind “Hegemony”, lansat în anul 2017. Este recunoscută pentru piese precum “Slavocracy“, “Baphomet’s Throne“, “Telepath” sau, ceva mai recent, “Dictate Of Transparency“.

Pain Of Salvation se reîntoarce pe scena de la ARTmania. Ultima dată a cântat în anul 2016. Este o trupă de progressive rock/metal din Suedia. Înființata în anul 1984, trupa a lansat de atunci 11 materiale discografice, ultimul fiind „Panther” lansat în anul 2020. Comparativ cu celelalte albume, axate mai mult pe teme precum problemele mediului înconjurător, referințe de război și efectele acestuia asupra oamenilor sau referințe la natura divină, “Panther” se axează pe partea lăuntrică a omului și universul interior al acestuia, însoțită de temele aferente. Este recunoscută pentru piese precum “Linoleum“, “Meaningless” sau, ceva mai recent, “Accelerator“.

Evenimentul va avea loc în Piața Mare din Sibiu. Abonamentele în cadrul festivalului se găsesc pe pagina oficială a festivalului la prețul de 367,5 lei. Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply