Primele confirmări la prima ediție de Rockstadt Extreme Fest – Indoor Edition

Organizatorii festivalului Rockstadt Extreme Fest vor organiza în toamna anului 2016 prima ediție indoor a festivalului. Asemenea festivalului din august, Rockstadt Extreme Fest – Indoor Edition – își propune să aducă în fața publicului formații în premieră în România, cât și show-uri concept, exclusiviste, acoperind o gamă muzicală variată. Festivalul se va desfășura în doua locații din Brașov, prima fiind clubul Rockstadt, capacitatea acestuia fiind de 800 de persoane. Cealaltă locație este Kruhnen Musik Halle, o nouă locație de evenimente cu o capacitate de 1500 de locuri. Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 octombrie 2016.

Enslaved este una dintre cele mai recunoscute nume din black metal-ul mondial. Înființată în anul 1991, trupa s-a format din cenușa formației Phobia, o trupă în care a activat Ivar Bjørnson, organistul actual al trupei Enslaved. De-a lungul timpului au lansat 13 albume de studio, ultimul fiind „In Times” lansat în anul 2015. Au lansat piese precum „The Watcher„, „Path to Vanir” sau „Havenless„.

După trei show-uri sold-out desfășurate în Londra, ENSLAVED 25 va ajunge și în România pentru a aniversa 25 de ani de carieră, iar setul „Spinning Wheel Ritual” va fi principalul obiectiv al acestui concert.

„Spinning Wheel Ritual” este însumarea celui mai recent capitol din istoria Enslaved, iar natura sa progresiva va fi centrul scenei, albumele „‘Vertebrae„, „RIITIIR” și „In Times” fiind prezentate pentru prima dată împreună. Obiectivul va fi o reimaginare – dorința trupei de a fi urmărită într-o nouă lumină și interpretare.

Invitat special, alături de Enslaved, va fi una din cele mai apreciate și totodată controversate trupe ale momentului, grupul australian Ne Obliviscaris. Trupa a mai cântat în România la Rockstadt Extreme Fest, în ediția din anul 2015.

Trupa Ne Obliviscaris s-a înființat în anul 2003 în Melbourne, Australia. Numele trupei provine din limba latină și se traduce „nu uita”. Au lansat până la ora actuala 5 materiale discografice: un demo intitulat „The Aurora Veil” lansat în anul 2007, două albume de studio, „Portal of I” lansat în 2012 și „Citadel” lansat în anul 2014, și două EP-uri lansate în 2015, „Hiraeth” și „Sarabande of Nihil„. Au piese precum „And Plague Flowers The Kaleidoscope„, „Forget Not” sau „Curator„.

Abonamentele din cadrul festivalului vor fi puse în vânzare pe 28 martie 2016. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns