Primele confirmări de la Rockstadt Extreme Fest 2017

În anul 2017 va avea loc a cincea ediție de Rockstadt Extreme Fest. Acesta va avea loc în perioada 10-13 august 2017 pe Terenul de Biathlon de la baza cetății din Râșnov. Fiind o ediție aniversară, organizatorii au anunțat de la bun început că va fi cea mai bună ediție de până acuma.

Comparativ cu anii precedenți când aflam primul nume mare prin luna septembrie, anul acesta a fost puțin amânat acest anunț, datorita faptului că în luna octombrie 2016 a avut loc prima ediție de Rockstadt Extreme Fest, „Indoor Edition”. Pe data de 8 noiembrie 2016, organizatorii au anunțat că în perioada 9-16 noiembrie 2016 va fi confirmat zilnic câte un nume în cadrul festivalului. Până la ora actuală s-au confirmat 5 trupe: Opeth, Nile, Alestorm, August Burns Red și Korpiklaani.

De la formarea în 1990, Opeth a redefinit un gen și apoi consolidat o identitate muzicală unică, eliminând orice preconcepție și prezentând un palmares impresionant de 12 albume ce au transformat Opeth în una din cele mai bune formații de pe planetă, fie că vorbim de albume sau concerte. La Rockstadt Extreme Fest, Opeth vor ajunge și cu un nou album, „Sorceress, lansat sub egida Nuclear Blast Records, înregistrat în legendarul studio britanic Rockfield, unde au mai trecut trupe precum Queen, Rush, Judas Priest sau Mike Olfield și propulsat pe primul loc în topurile internaționale. Adorată și totodată contestată, viziunea muzicală a acestor suedezi a spart mereu orice barieră conceptuală, iar show-ul din august va demonstra de ce Opeth este la momentul actual una din cele mai importante nume ale scenei rock/metal internaționale. A rămas recunoscută pentru piese precum „Im My Time Of Need„, „The Grand Conjuration” sau ceva mai recent, „Sorceress„.

Opeth, trupa ce a fost și cea mai cerută în sondajul realizat printre fanii festivalului, este primul headliner confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017.

Combinând viteza extremă și nihilismul muzicii death metal cu un concept bazat pe muzica și istoria Orientului Mijlociu, Nile este una din cele mai cunoscute și respectate trupe ale curentului internațional death metal, cu o carieră de peste 20 de ani și un palmares discografic impresionant. Avându-i în componență pe Karl Sanders, Dallas Toler-Wade și George Kollias (considerat unul din cei mai buni toboșari din lume), muzica Nile este caracterizată prin complexitate și viteză, caracteristici ce au dobândit recunoașterea atât din partea fanilor cât și a jurnaliștilor. Conceptul liric este bazat pe interesul manifestat de Karl Sanders pentru egiptologie și cultură din perioada antică a Orientului Mijlociu. A rămas cunoscută pentru piese precum „Sacrifice Unto Sebek„, „Enduring The Eternal Molestation Of Flame„, „Sarcophagus” sau, ceva mai recent, „Call to Destruction„. Inițial, trupa a fost confirmată în cadrul ediției din 2016 a festivalului Rockstadt Extreme Fest, dar aceasta și-a anulat toate concertele din luna august 2016, implicit cel ce trebuia să fie în cadrul festivalului de la Râșnov.

Dupa anularea show-ului din 2016 din cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest, Alestorm a fost de departe una din cele mai cerute formații pentru festival. Mai mult, scoțienii vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest și cu un nou album ce urmează a fi lansat anul viitor. Deseori catalogați drept power metal, realitatea e că Alestorm a fost mai degrabă identificată cu un stil muzical aparte, True Scottish Pirate Metal, o satiră identificată prin temele lirice și muzicale inspirate din poveștile cu pirați. Succesul a venit odată cu semnarea parteneriatului cu Napalm Records, iar din acel moment scoțienii au devenit fenomen pe întreg mapamondul. Clipuri cu zeci de milioane de vizualizări și în principiu o abordare muzicală tipic rock’n’roll au oferit acestei formații din orasul Perth uneltele necesare pentru a-și răspândi mesajul în cadrul celor mai mari festivaluri din lume, susținând turnee sold-out în Europa. A rămas cunoscută pentru piese precum „Keelhauled„, „Drink„, „Shipwrecked” sau „Hangover„.

De la apariția în 2003 în scena locală din Lancaster, August Burns Red a evoluat în unul din cele mai importante nume ale scenei metal moderne, având o legiune masivă de fani pe întreg mapamondul. August Burns Red au petrecut toată aceasta periodă în încercarea de a consolida un echilibru între un sound heavy și agresiv, cu un conținut liric aparte, oferind în același timp o abordare muzicală inventivă, dinamică. Palmaresul trupei include 5 materiale discografice, un al șaselea urmând a fi lansat în 2017.

Cel mai nou album, „Found In Far Away Places„, a debutat pe locul 4 în Billboard Top Albums Chart, 9 în Billboard Top 200, în timp ce piesa „Identity” a fost nominalizată pentru Best Metal Performance în cadrul Premiilor Grammy. August Burns Red a concertat în toată lumea alături de Underoath, A Day To Remember, Lamb Of God, Bring Me The Horizon sau Every Time I Die, din America de Sud și până în Europa, Australia, Japonia, Rusia și chiar Africa de Sud. De două ori headlineri în cadrul celebrului turneu Vans Warped Tour, August Burns Red va concerta pentru prima dată în Romania, la Rockstadt Extreme Fest în august 2017. A rămas cunoscută pentru piese precum „Meddler„, „Composure„, „Empire” sau ceva mai recent, „Ghosts„.

Korpiklaani este lider incontestabil al scenei folk metal internaționale, grup format în 2003 cu intenția de a readuce la viață muzica tradițională folk. Totuși, nimeni nu ar fi putut prezice impactul pe care această formație îl va avea asupra scenei metal. Îmbinând muzica metal cu instrumente neconvenționale și un concept liric bazat aproape integral pe lirica finlandeză, Korpiklaani a devenit una din cele mai puternice nume ale scenei, susținând constant turnee masive în Europa sau America de Nord și invitați de fiecare dată pe scena celor mai mari evenimente de profil din lume. Cu un palmares discografic ce numără peste 12 materiale, cel mai nou album al finlandezilor poarta numele „Noita„, primul album înregistrat alături de Sami Pertulla la acordeon, membru ce a adus o contribuție masivă asupra părților folclorice. Un nou album va fi lansat în scurt timp. Trupa va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Vodka„, „Beer Beer„, „Wooden Pints” sau „Tequila„.

Ca o noutate pentru acest an, categoria VIP a fost eliminată. În schimb, sesiunile de Meet And Greet vor fi din acest moment publice, în limita timpului impus de managementul formațiilor.

Prețul abonamentelor este următorul:

  • 190 lei = 16/09/2016 – 16/11/2016

  • 230 lei = 17/11/2016 – 1/02/2017

  • 270 lei = 2/02/2017 – 09/07/2017

  • 300 lei = 10/07/2017 și pe toată durata festivalului

Biletele pot fi găsite pe site-ul oficial,  cât și în punctele de vânzare deja cunoscute precum rețeaua de bilete Eventim, MyTicket și Bilete.ro. Pentru achiziția în sistem internațional, biletele pot fi achiziționate de pe pagina oficială a festivalului.

Lasă un răspuns