Primele confirmări de la Bucovina Rock Castle 2018

În perioada 24-26 august 2018, la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc cea de-a opta ediție de Bucovina Rock Castle. Este unul dintre puținele festivaluri cu tematică rock ce se desfășoară pe teritoriul Moldovei, an de an acesta crescând atât ca line-up cât și ca popularitate.

Dată fiind notorietatea şi popularitatea festivalului, începând cu ediția din august 2018, se va pune în practică şi celălalt ţel al proiectului iniţial: promovarea tinerelor trupe rock din România în mod programatic.

În acest scop, „Bucovina Rock Castle” 2018 se va desfăşura pe două scene:

  • Scena Principală, amplasată în şanţul de apărare a Cetăţii, cu câte cinci concerte zilnice, între orele 19-23. Pe aceasta vor evolua 15 trupe rock din ţară şi din străinătate, care pot contribui la ascensiunea valorică a Festivalului „Bucovina Rock Castle”, trupe selectate, în baza unui concept artistic deja probat ca fiind de succes, după cota lor naţională şi, respectiv, europeană, dar şi după posibilităţile organizatorilor de a satisface, prin valoarea premiilor, cerinţele lor financiare pentru evoluţia, cu câte un concert, în nopţile Galei Laureaţilor.

  • Scena a doua, care se va amplasa pe platoul Cetăţii şi pe care vor evolua, cu câte trei concerte zilnice, între orele 17-20, tinerele trupe rock din România care visează să… coboare pe scena principală, în anul următor sau în cel în care ne vor convinge, prin succesul de public, de această îndreptăţire.

Pe scena a doua vor evolua 9 trupe tinere din România, care vor câştiga concursul de selecţie pe care îl vom demara în 1 februarie 2018, prin construcţia unei pagini interactive speciale, pe care trupele doritoare vor posta câte un videoclip şi, funcţie de voturile care se vor aduna până în seara zilei de 30 iunie 2018, cele mai bine clasate nouă trupe vor fi invitate la festival, în următoarea ordine:

  • în prima seară, poziţiile – 7, 4, 1;

  • în a doua seară, poziţiile – 8, 5, 2;

  • în a treia seară, poziţiile – 9, 6, 3.

Cele 9 tinere trupe rock vor beneficia, pentru ziua de evoluţie pe scenă, de cazare, masă şi de câte un premiu net de câte 1.000 lei. În condiţiile în care una sau mai multe dintre aceste trupe vor câştiga simpatia vizibilă a publicului (cele mai bine clasate vor evolua simultan cu trupele de deschidere de la scena principală), ele pot beneficia de invitaţii la scena principală într-unul din anii următori, eventual chiar în ediţia din anul 2019.

Totodata, pe 1 februarie 2018 s-au confirmat primele trupe oficiale din cadrul festivalului. Acestea sunt Primordial din Irlanda, 1000Mods din Grecia și trupele românesti RoadkillSoda, Bucovina și Toy Machines.

Primordial este una dintre cele mai cunoscute trupe de black metal din Europa. Aceasta activează sub actuala denumire pe scena internaționala de metal din 1993. Dacă sonoritățile cu care și-a făcut simțită prezența în primii ani au fost considerate piatra de temelie pentru curentul black metal și evoluția ulterioară s-a dovedit complexă și provocatoare, ea a definit un stil unic, consolidat și adaptat mai ales pe ultimele materiale discografice. Discografia trupei cuprinde 8 albume de studio. În martie 2018, trupa va lansa cel de-al nouălea album, intitulat „Exile Amongst the Ruins„, „Stolen Years” fiind singura piesă făcută publică până la ora actuală. Primordial a fost, este și va rămâne cunoscută pentru piese precum „Babel’s Tower„, „The Coffin Ships” sau „Where Greater Men Have Fallen„.

Acest concert va fi primul pentru Primordial din zona Moldovei, dar nu primul din România. Trupa a fost în trecut prezentă la festivaluri precum Rockstadt Extreme Fest în 2013 sau Metal Gates Festival în noiembrie 2017.

1000Mods este o trupa grecească de stoner metal. Aceasta s-a înființat în 2006, fiind recunoscută pentru devotamentul lor pentru instrumentele vintage și prezențe scenice energice. Discografia trupei cuprinde 3 albume de studio, ultimul fiind „Repeated Exposure to…„, lansat în anul 2016. Muzica lor este puternic influențată de trupe precum Black Sabbath, Kyuss, sau Colour Haze. Este recunoscută pentru piese precum „Claws„, „Electric Carve” sau „The Son„. Nu va fi primul concert al trupei din România; aceasta a susținut concerte în trecut în orașe precum Cluj-Napoca sau București.

Bucovina este fără doar și poate una dintre cele mai bune și apreciate trupe metal românești la ora actuală. Înființată în anul 2000 în Iași, trupa a lansat până acuma 4 materiale discografice, ultimul album, „Nestrămutat„, fiind lansat la sfârșitul anului 2015. Este o trupă nelipsită de la marile festivaluri ale țării, precum „Rockstadt Extreme Fest„ „Rock’N’Iași” sau „Bucovina Rock Castle„. A devenit în 17 ani de activitate sinonimă cu piese precum „Mestecăniș„, „Spune tu, vânt” sau „Sunt munți și păduri„.

RoadkillSoda este cea mai cunoscută trupă de stoner metal din România. Înființată în 2011, trupa a devenit rapid cunoscută underground-ului românesc datorită faptului că a fost de la bun început o trupă de stoner, iar trupele românești de acest gen nu erau foarte cunoscute la momentul respectiv. În cei 6 ani de activitate, trupa a lansat 5 materiale discografice: EP-ul „A fucked up trip gone bad” lansat în 2011, albumele de studio „Oven Sun„, lansat în 2013, respectiv „Yo No Hablo Inglese„, lansat în 2014, albumul acustic „Space Echo & Time„, lansat în anul 2016 și albumul „Mephobia”, lansat în noiembrie 2017. Este nelipsită de pe marile scene ale țării, în trecut făcându-și prezența pe scene precum Rockstadt Extreme Fest sau Rocanotherworld. Este cunoscută pentru piese precum „Oven Sun„, „No time to die” sau ceva mai recent, „Made of Stone”, „Prometheus” sau „Out of Phase„.

Toy Machines este o trupă suceveană de rock alternativ. Înființată în vara anului 2008, trupa s-a bucurat de un real succes pe plan local. În primii 6 ani de activitate, a împărțit aceiași scenă cu trupe precum Alternosfera, Luna Amară, Coma, Vița de Vie, OCS sau Implant pentru Refuz. În ciuda faptului că membrii trupei au urmat studii superioare în orașe diferite, aceștia au reușit să înregistreze un album de studio intitulat „Digital Waves„. Acesta a fost lansat în 2015 și reprezintă singurul lor material discografic. El conține piese precum „Blind„, „Rock’n Inimi„, „Flawless” sau „Redemption„. Este o prezență constantă la Bucovina Rock Castle, participarea lor la ediția din 2018 marcând a șasea lor prezență în cadrul festivalului.

Pentru mai multe detalii sau actualizări, intrați pe pagina oficială a festivalului.

3 thoughts on “Primele confirmări de la Bucovina Rock Castle 2018

Lasă un răspuns