Primele confirmări de la ARTmania Festival 2016

ARTmania este un festival artistic organizat în fiecare an în orașul Sibiu. Atracția principala din cadrul acestui festival sunt concertele rock ce au cuprins de-a lungul anilor trupe precum H.I.M. , My Dying Bride, Amorphis, Nightwish, Sirenia sau Within Temptation. Pe lângă aceste concerte, mai au loc expoziții de artă, expoziții muzeale, concerte de muzică clasică sau proiecții de filme.

Anul acesta marchează cea de-a XI-a ediție și va avea loc în perioada 28-31 iulie 2016. Primele trupe confirmate din cadrul festivalului sunt Katatonia și Pain of Salvation.

Katatonia se reîntorc în România în cadrul ARTmania. Înfiițată în anul 1991, trupa a abordat de-a lungul timpului mai multe sub-genuri ale metal-ului, în primii ani cântand doom-death, ajungând de-a lungul timpului la deppresive rock/metal sau chiar alternative metal. Numele trupei vine de la o condiție psihiatrică asociată cu schizofrenia. Au la activ 10 albume de studio, ultimul fiind “Dethroned & Uncrowned” lansat în anul 2013. Sunt nelipsiți de pe marile scene metal ale lumii, participând în trecut la festivaluri precum Download din Anglia sau Hellfest din Franța. Au piese precum “Lethean“, “My Twin“, “I Am Nothing” sau “Departher“.

Pain of Salvation este o trupă de progressive rock/metal din Suedia. Înființați în anul 1984, trupa a lansat de atunci 9 materiale discografice, ultimul fiind “Falling Home” lansat în anul 2015. Are piese precum “Falling Home“, “Linoleum“, “Ashes“, “Where It Hurts” sau “Undertow“.

Biletele în cadrul festivalului urmează să fie stabilite și puse în vânzare. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply