OCS a lansat piesa „golGOLgol”

Prima piesa nouă lansată de Omul Cu Șobolani (OCS) în acest an se numește „golGOLgol„. Cronologic vorbind, este a treia producție nouă din partea trupei care nu se află momentan pe niciun material discografic. Totodată, beneficiază și de un videoclip oficial.

Omul cu Șobolani, cunoscută și sub acronimul de „OCS”, este una dintre cele mai vechi, apreciate și cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființată în anul 1997, formația a ajuns cunoscută publicului larg odată cu lansarea primul album în 1999, intitulat „Razna„. Piesa ce dă titlul albumului a ajuns una dintre cele mai apreciate producții ale trupei în cei 27 de ani de activitate. Au urmat alte 6 materiale discografice până la finalul anului 2010 și piese precum „Odă (în Piața Romană)„, „Nu încerca așa ceva acasă„, „Cineva Să Ne…” sau „Ajutor„. În anul 2011, lansează albumul „Retro„, care conține numai preluări din muzica românească. OCS a adaptat piese precum „Pseudofabula” de la Roșu și Negru sau „Cea mai frumoasă zi” de la Alexandru Andrieș, aducându-le sunetul precum celor din zilele noastre. În 2013, s-a lansat albumul „Marea Căutare„, unul extrem de apreciat de public, melodii precum „Baloane de Săpun„, „Caută” sau „Visule” (o piesa realizată în colaborare cu Bean MC) devenind sinonime cu aceasta. Este o prezență activă în continuare pe scena muzicală românească, participând la diferite festivaluri sau concerte, în continuare având un cuvânt de spus pentru rock-ul alternativ din România. Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de existență, a lansat un album intitulat „OCS 2.0„. Este unul de tip „best of”, ce cuprinde cele mai bune piese lansate în cei 20 de ani de existență, până la acea dată. Ultimul material discografic al trupei a fost lansat în anul 2019 și se numește „Fabrica De Păpuși”. OCS va rămâne mereu asociată cu piese precum „Razna„, „2ouă Beri Goale„, „Copilul rebel” sau „Cine e de vină”.

Până la ora actuală, piesele „Ai Picioare Prea Lungi” și „Toată Lumea Greșește” nu fac parte de pe niciun material discografic al formației. „golGOLgol” este ultima care li se alătură. Videoclipul a fost lansat oficial în dimineața zilei de 29 februarie 2024. Trupa a descris producția ca fiind „cea mai golden (retrevier) piesă OCS!„, fiind o referire clară la unul dintre protagoniștii principali ai acestui clip. Muzical vorbind, instrumentalul este unul lent, ușor melancolic, iar refrenul oferă o nostalgie de durată. Recunoscuți în trecut pentru jocul lor de cuvinte, membrii din OCS nu au ratat ocazia nici cu aceasta piesă. Cuvântul „gol” a fost răstălmăcit în toate formele, făcându-se referire la ideea de gol fizic, cât și metaforic. Refrenul, de altfel, face referire strict la acest „gol” creat în interiorul nostru, urmate de exemple palpabile și ușor de înțeles, cel mai evident vers fiind „ca un cățel uitat în parc, ca o săgeată fără arc„. Versurile și muzica au fost compuse integral de membrii trupei Omul Cu Șobolani, de înregistrare și producție ocupându-se Nicolae Aramă, chitaristul formației.

Videoclipul în schimb, e puțin derutant. Piesa are, per ansamblu, mai mult o nuanță de nostalgie, chiar dacă pare la început o melodie de cursă lungă. Peisajele din acest clip par mai mult vesele decât nostalgice. Până sa se audă refrenul, peisajele și personajele clipului par că au tot sensul din lume, iar refrenul, în ambele cazuri când apare, conține peisaje și imagini cu o nuanță contemplativă. Din punctul meu de vedere, ar fi putut fi altfel structurat și să se facă tranziția dintre părți să nu pară atât de bruscă. Cumva, ar fi trebuit să se pună accent mai mult pe părțile contemplative. De editarea clipului s-a ocupat Baxi, iar pentru producția sa trupa a fost sprijinită de Findyourway Productions și Mihai Rotaru.

Pentru mai multe informații despre Omul Cu Șobolani, vizitați pagina oficială de Facebook a trupei.

Lasă un răspuns