O trupa germană de folk metal a făcut un cover după „Dragostea Din Tei” de la O-Zone

Preluările după piese românești au tot existat de-a lungul anilor în rândul trupelor străine. Inclusiv piesa „Dragostea Din Tei” de la O-Zone a tot fost preluată de diverse trupe care abordează stiluri muzicale total diferite. Totuși, e pentru prima dată când o trupă de folk metal face acest lucru. Feuerschwanz a lansat o reinterpretare a celebrei piese sub egida celor de la Napalm Records.

Feuerschwanz este o trupă germană din zona Bavariei, înființată în anul 2004. Ca și gen muzical, a fost de la bun început o formație ce a abordat folk medieval, dar care a tot introdus de-a lungul timpului elemente din rock, respectiv metal. Conform descrierii oferite chiar de trupă, aceasta a apărut ca un răspuns pentru scena germană de rock/metal medieval a timpului, care „s-ar fi luat prea în serios”. În cei 18 ani de existență, a creat 10 albume de studio, ultimul fiind „Memento Mori”, lansat în anul 2021. Varianta originală a acelui album cuprinde 11 piese. Totuși, au fost lansate mai multe variante ale acestuia în format de dublu CD, vinyl, sau chiar casetă audio. Toate sunt, în principal, ediții limitate.

Al doilea album (sau al doilea vinyl, casetă sau CD) are 7 preluări. Acestea sunt după trupe din sfera rock/metal precum Die Ärzte, Manowar, Ghost sau Amon Amarth. Celelalte 3 sunt după piese de la formații dinafara metalului, precum The Weeknd, Bloodhound Gang și bineînțeles O-Zone.

Unele piese au inclusiv un videoclip oficial. Prima a fost după melodia „Warriors Of The World United” de la Manowar și a fost lansată pe 6 decembrie 2021. Al doilea este la piesa „Dragostea Din Tei” de la O-Zone și a fost lansat pe 19 ianuarie 2022. Din punct de vedere muzical, se regăsesc elemente din folk-ul medieval și cel din zona rock/metal. Ca și interpretare, având în vedere că este cântată în întregime de germani, este mult peste așteptări. Videoclipul în sine este o parodie în adevăratul sens al cuvântului, înca din primele secunde fiind prezent acest sentiment. Apoi urmează efecte care sunt anumea făcute să se ducă în zona kitsch-ului. De regulă, Feuerschwanz are videoclipuri care duc în zona divertismentului sau a parodiei, dar cel de la „Dragostea Din Tei” e pe departe cel mai exagerat.

Conform descrierii oficiale a clipului, „ Feuerschwanz își arată încă odată abilitatea excepțională de a face piese dinafara zonei metal ca și cum ar fi făcute de ei. Combinația dintre arhetipurile muzicii metal și ritmurile de dans sunt pur și simplu irezistibile pentru orice muzician. E imposibil să nu fredonezi pe o astfel de compoziție.

Când am decis să facem preluarea aceasta, nu am știut deloc în ce direcție vom merge. Într-un final, am ajuns să fim o hoardă de vikingi care a vâslit spre Mallorca pentru a petrece din plin. În plus, este o premieră specială, datorita faptului că este prima noastră melodie în limba română.”

Abumul de cover-uri este disponibil inclusiv pe platformele de streaming precum Deezer sau Spotify. Pentru mai multe detalii, puteți vizita pagina oficială a celor de la Feuerschwanz.

Lasă un răspuns