Nile & Ultimele confirmări de la Rockstadt Extreme Fest 2016

În cadrul celei de-a patra ediții de Rockstadt Extreme Fest 2016, ce va avea loc în perioada 11-14 august 2016, următoarele trupe sunt confirmate: Parkway Drive, TesseracT, Insomnium, Alestorm, Tankard, Benediction, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation, Misfits, Borknagar, Destruction, Hocico, Infest, Gutted, Clitgore, Mind Assault, Infected Rain, Holocausto Canibal, Hteththemeth, Ordinul Negru, Lambs, Postvorta și Berserkers.

Alături de cele 27 de trupe confirmate, se alătură Nile, și două trupe underground, Moribund Oblivion din Turcia și Stercore.

Combinând viteza extremă și nihilismul muzicii death metal cu un concept bazat pe muzica și istoria Orientului Mijlociu, Nile este una din cele mai cunoscute și respectate trupe ale curentului internațional death metal, cu o carieră de peste 20 de ani și un palmares discografic impresionant.

Avându-i în componență pe Karl Sanders, Dallas Toler-Wade și George Kollias (considerat unul din cei mai buni toboșari din lume), muzica Nile este caracterizată prin complexitate și viteză, caracteristici ce au dobândit recunoașterea atât din partea fanilor cât și a jurnaliștilor. Conceptul liric este bazat pe interesul manifestat de Karl Sanders pentru egiptologie și cultură din perioada antică a Orientului Mijlociu.

În România, Nile se întorc pentru a promova cel mai nou album, What Should Not Be Uneartherd, un album ce propune ideea unei descoperiri arheologice accidentale, atât de veche și inimaginabilă încât implicările pot zgudui temeliile civilizației moderne și a originii omenirii.

Este un album compus în stilul clasic Nile. În acest aspect, o parte din piese vor deveni imediat compoziții clasice Nile: Aș fi șocat dacă cineva va asculta Call To Destruction sau Evil To Cast Out Evil și nu va simți imediat acea adrenalina tipică acestui gen muzical‘, declară Sanders.

Moribund Oblivion este o trupă de black metal din Istanbul, Turcia. Înființați în anul 1999, trupa a lansat de atunci un EP intitulat „Like A Falling Haze” și 5 albume de studio, ultimul fiind Manevi, lansat în anul 2013. Temele abordate de aceștia sunt diversificate, începând de la teme tipice ale black metal-ului precum tristețea sau religia, până la teme precum naționalism sau iubire. Au piese precum „Red Flag Fluttered„, „Grand Legacy” sau „Tut Elinden„.

Stercore este o trupă de death metal/deathcore originară din Slovacia. Înființați în anul 2012, trupa are la activ un album intitulat „Fake World” lansat în anul 2013. Au piese precum „Believe„, „Die Without Sins” sau „Pshychopath„.

Biletele în cadrul festivalului se vor vinde doar pe durata totală a festivalului, organizatorii amintind fanilor că nu vor fi bilete disponibile pe zile. Prețul abonamentelor este următorul:

  • Presale 3 – 190 lei, perioada 28.12.2015 – 04.03.2016

  • Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016

  • Presale 5 – 250 lei, începând cu 11.07.2016  și SALE pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)

  • VIP Ticket – Meet and greet cu artiștii – 300 lei

Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns