Nane și Macanache au lansat un videoclip animat

Videoclipurile, cel puțin în România, sunt de multe ori forțate, simple sau fără o poveste anume. Putem spune inclusiv că sunt greu de înțeles și fără sens, de cele mai multe ori. Mai mult par clipuri de prezentare decât poveștile vizuale ale unei piese, indiferent cât de simple sau complicate ar fi versurile acesteia. Pe lângă asta, animațiile muzicale sunt și mai rare. Sunt foarte puțini artiști sau trupe românești care au realizat vreodată un videoclip de acest gen. Nane și Macanache au colaborat recent la o piesă, iar aceasta beneficiază de unul dintre cele mai plăcute videoclipuri ale anului 2021.

Nane este unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din România. La fel ca multi artiști autohtoni, acesta a fost cândva în underground, dar, datorită popularității și a colaborărilor sale cu artiști cunoscuți la nivel național a ajuns în partea de mainstream a rap-ului autohton. Are în prezent foarte mulți ani de activitate, piese de zeci de milioane de vizionari pe YouTube și piese cu artiști precum Delia, George Hora, Alina Eremia, Guess Who sau Tranda. Totodată, nu a uitat de originile sale, realizând inclusiv în zilele noastre piese cu artiști aflați la limita dintre underground și mainstream precum El Nino. Macanache este ultimul colaborator al lui Nane.

Macanache este una dintre cele mai plăcute surprize ale rap-ului românesc din ultimii 10 ani. La fel ca și Nane, a avut și are parte în continuare de o popularitate neașteptată. A ajuns într-o oarecare măsură și-n mainstream-ul românesc, fiind inclusiv gazda unui show tv la un moment dat. La fel ca și Nane, are piese cu artiști cunoscuți. Cea mai populară piesă în care își face simțită prezența este “Rămai cu bine“, care, până-n prezent, are 46 de milioane de vizionari pe YouTube. Comparativ cu Nane, Macanache a rămas în cea mai mare parte în underground-ul românesc. Este considerat un “cap de afiș” și-n prezent, concertele sale (înainte de pandemie) având mereu sălile pline și cu biletele vândute cu ceva timp înainte.

Pe 12 aprilie 2021, a fost lansata piesa numită “Sare“. Comparativ cu multe alte producții autohtone, aceasta are parte de un videoclip animat. Din punct de vedere vizual și liric, atât părțile lui Macanache cât și a lui Nane se potrivesc perfect pe animația prezentă. A fost realizata de o echipă de artiști și animatori vizuali formată din Valeria A. Dumitru, Tudor Bădeanu, Alexandru Solca, respectiv Renato Solca. Animatorul și directorul principal al clipului a fost Andrei Tudor Popa.

Dacă vizionați videoclipul, vă va duce cu senzația la mai mult la o animație de tip “anime”. Refrenul piesei, la fel ca și piesa în sine, este ușor de înțeles. Versurile descriu perfect o seară în club pentru genul de persoane care agață pe aplicații de genul Tinder. În clip este prezentă inclusiv o animație când protagoniștii clipului dau “swipe” pe telefoane. Refrenul are versul “Sare coarda“, care nu are nevoie de nicio explicație și poate fi înțeleasa de absolut oricine, dar e cumva nostim că apare de foarte multe ori o gagică animată care literalmente sare coarda.

Versurile au fost asigurate de Macanache și Nane, de muzică ocupându-se Mvrcu. De înregistrare, mix și master s-a ocupat Lu-K Beats de la Seek Music. Până la momentul redactării acestui articol, piesa este pe locul 10 în top trending YouTube din România, având peste 373.000 de vizionări.

Leave a Reply