Midnight Sun a lansat prima piesă

Perioada pandemiei a dat naștere la multe proiecte muzicale în underground-ul autohton. Midnight Sun e un astfel de exemplu, aceasta formându-se la începutul anului 2021. Până în prezent nu a avut niciun concert. Ar fi trebuit să aibă în cadrul primei ediții de Hillsfest, dar, la fel, din cauza pandemiei a fost amânat pentru o dată ulterioară. Implicit, s-a amânat și ce ar fi fost primul concert al trupei. Luna martie a acestui an aduce în atenția noastră prima lor piesă oficială.

Midnight Sun este o trupă metal la bază, cu influențe din diverse subgenuri precum gothic, doom, chiar heavy sau death. Este originară din Iași, iar membrii trupei, la rândul lor, activează în alte formații din diverse genuri. Trupele în care cântă sunt Hiraeth, Stanker, respectiv Belzeduh, toate aflate în sfere muzicale diferite. Probabil din acest motiv nu a fost definitivat un anumit gen muzical și sunt prezente mai multe influențe.

Black Pasture” este prima piesă oficială a trupei. Aceasta a fost lansată pe 13 martie 2022 și va face parte de pe un viitor album de debut al formației. Nu are parte de un videoclip oficial, doar un artwork făcut de Eveline Enescu. Din punct de vedere muzical, „Black Pasture” mă duce cu gândul la muzica anilor ’90, în special trupele din zona gothic sau doom. Personal, îmi amintește într-un mod ciudat de trupe precum Tiamat sau Type O’Negative, membrii trupei ducându-se cumva în zona aia muzicală. Vocea din Midnight Sun este ok. Se vede că trupa e abia la început, se experimentează foarte mult, inclusiv pe partea de voce. Din punctul meu de vedere, ar trebui să mențină același timbru pe toată piesa, să fie doar vocea aceea joasă și profundă, fără să se încerce ridicarea tonului în vreun fel. În cazul piesei „Black Pasture„, s-a experimentat pe refren, cel puțin impresia asta ți-o oferă după o primă audiție. Nu e un lucru deloc rău, mai ales pentru o zona muzicală aproape inexistentă în muzica autohtonă. Nu s-ar putea ajunge la un anumit sunet fără astfel de experimentări.

De partea de mix și master s-au ocupat Teodor Sovarel, respectiv Teodora Acatrinei, vocea, respectiv chitara din Midnight Sun. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții ale trupei, vizitați pagina oficială a acesteia.

Lasă un răspuns