Metallica revine în România în 2019

Legendara trupă Metallica revine la București în turneul Worldwired, într-un concert senzațional ce va avea loc pe 14 August 2019, pe Arena Națională. În deschidere vor cânta trupele Ghost și Bokassa.

Metallica se întoarce în România după 9 ani, ultimul lor concert având loc pe 26 Iunie 2010 în cadrul festivalului Sonisphere. Acesta a avut loc la Romexpo în București, fiind singura dată când trupa a concertat în România alături de „Big Four Of Thrash”. În aceiași seară au mai cantat trupele Anthrax, Slayer și Megadeth. În schimb, va fi pentru prima dată când trupele Ghost și Bokassa vor concerta în România.

Metallica este fără doar și poate una dintre cele mai emblematice și influente trupe din toate timpurile. Trupa a fost înființată în 1981 de către James Hetfield și Lars Ulrich. Line-up-ul trupei a fost diferit de-a lungul timpului, doar James și Lars fiind singurii membri neschimbați din formula originală. În 1983 li s-a alăturat Kirk Hammett, acesta venind după ce a fost chitarist la Exodus timp de 4 ani. Metallica, în cei 38 de ani de cariera a lansat 10 albume de studio, și numeroase alte formate de albume sau DVD-uri live. Primele albume, „Kill’Em All„, „Ride The Lightning” și „Master of Puppets” sunt considerate până-n zilele noastre albume de referință în thrash metal. Multi artiști au declarat că au fost puternic influențați de primele albume ale trupei. A reușit să vândă peste 100 de milioane de discuri în toată lumea. Cel mai recunoscut material al trupei este albumul lansat în 1991, denumit generic „The Black Album„. Succesul comercial a făcut din Metallica o formație foarte controversată. A avut o perioada de inactivitate la începutul anilor 2000 datorită problemelor de natură personala ale lui James Hetfield și părăsirea trupei de catre Jason Newsted, basistul trupei timp de 15 ani. Din 2003, Robert Trujillo s-a alăturat trupei la chitara bass iar formula a rămas neschimbată de atunci. Ultimul lor album, „Hardwired…To Self Destruct” a fost lansat în Noiembrie 2016 și este singurul album al trupei ce are un videoclip oficial pentru fiecare piesă în parte. Metallica a fost, este și va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum „Enter Sandman„, „Nothing Else Matters„, „The Unforgiven„, „One„, „Fade To Black„, „Wherever I May Roam” sau ceva mai recent, „Hardwired” sau „Moth Into Flame„.

Turneul Worldwired se întoarce în Europa și Marea Britanie între 1 Mai și 25 August 2019 cu show-uri ce se desfășoară pe stadioane, în parcuri și chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 – 2018 ce a depășit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica revine în Europa și Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de țări. Debutând pe 1 mai 2019 în Lisabona, turneul include orașe în care Metallica nu a mai concertat de mulți ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varșovia, București, Gothenburg, și chiar orașe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim din Norvegia, Hämeenlinna din Finlanda și Tartu din Estonia.

Ghost este o trupă suedeză înființată în anul 2006. Este recunoscută pentru prezența excentrică de pe scenă. Cinci din cei sase membri ai trupei sunt numiți generic „nameless ghouls” și sunt mascați si îmbrăcați în același fel. Solistul trupei, în trecut era denumit generic Papa Emeritus și a avut 3 „reîncarnări”. În prezent, solistul este recunoscut sub denumirea de Cardinal Copia sau Papa Nihil. Stilul muzical al trupei nu poate fi categorisit într-un gen anume, deoarece albumele și piesele Ghost conțin elemente din genuri precum heavy metal, progressive rock, rock psihedelic sau chiar doom metal. A avut o perioada între anii 2013 și 2015 în care a fost denumită Ghost BC, datorită unor probleme de copyright asupra numelui. În cei 12 ani de carieră, trupa a lansat 4 albume de studio, ultimul fiind „Prequelle„, lansat pe 1 Iunie 2018. Singurul album lansat sub denumirea de Ghost BC este „Infestissumam” din anul 2013. Este recunoscută pentru piese precum „Year Zero„, „Square Hammer„, „Cirice„, „From The Pinnacle To The Pit„, sau, ceva mai recent, „Rats„.

Bokassa este o trupă originară din Trondheim, Norvegia. Stilul muzical al trupei combină hardcore punk cu stoner rock, trupa declarând că genul lor muzical se numește „stonerpunk”. Trupa este formată din 3 oameni și a lansat doua EP-uri și un album de studio. Albumul lor de debut, „Divide & Conquer” a fost apreciat de criticii din întreaga lume, Revista Metal Hammer din Marea Britanie a considerat trupa ca fiind „unul dintre cele mai bune debuturi din anul 2017”.  Până la ora actuală, trupa a avut un turneu ce includea țări precum Norvegia, Suedia sau Marea Britanie. Bokassa pregătește al doilea album de studio la momentul actual, acesta urmând să fie lansat la finalul anului 2018. Primul single de pe acest viitor material se numește „Hellbilly Handfishin’” și a fost lansat pe data de 2 Iulie 2018. Trupa a ajuns inclusiv în atenția trupei Metallica, Lars Ulrich declarând la începutul anului 2018 că este „noua lui trupă favorită”. Până la ora actuală, Bokassa este recunoscută pentru piese precum „No Control„, „Walker Texas Danger” sau „Crocsodile Dundee„. În anul 2019, va face parte din turneul trupei Metallica și va cânta în deschiderea concertelor alături de formația Ghost.

Fiecare bilet cumpărat include și cel de-al 10-lea album Metallica, „Hardwired…To Self-Destruct„, în format digital. Fanii vor primi un mail ulterior achiziției de bilet cu instrucțiuni pentru a-și descărca albumul.

Pentru concertul de pe 14 August, fanii vor avea posibilitatea să achiziționeze Pachete VIP pentru o experiență Metallica mult mai intensă. Cele trei pachete VIP includ bilete în zone premium și alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” și chiar întâlnire cu trupa. Detalii complete vor fi disponibile pe 28 septembrie 2018.

Biletele vor costa:

  • Gazon A – 345 lei

  • Gazon B – 285 lei

  • Categoria 1 – 685 lei

  • Categoria 2 – 505 lei

  • Categoria 3 – 345 lei

  • Categoria 4 – 285 lei

  • Categoria 5 – 235 lei

Biletele se gasesc incepand cu 28 Septembrie 2018 în format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3) , Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Pentru mai multe detalii, intrati pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns