Lucrari intense pentru Sfintire

Sambata, 2 octombrie 2010 va avea loc sfintirea oficiala a Bisericii „Acoperamantul Maicii Domnului” din Bacau, singura Biserica pentru persoanele cu dizabilitati auditive si vocale. Slujba de sfintire va fi oficiata in fata Bisericii, slujba la care va participa Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, alaturi de un sobor de preoti si bineinteles, parohul acestui lacas de cult cu arhitectura maramureseana, preotul Gabriel Radu Ichim. Programul zilei de sfintire (adica de sambata), arata cam asa :

  • 07.00 – Utrenia
  • 07.50 – Slujba Acatistului
  • 08.15 – Sfintirea Apei
  • 08.30 – Intampinarea Preafericitului Ioachim Bacauanul si inceperea Slujbei de Sfințire
  • 09.30 – Sfanta Liturghie
  • 11.00 – Cuvantari – Inmanarea diplomei de vrednicie
  • 12.00 – Agapa frățeasca
Insa, pana sambata, se munceste de zori la realizarea in spatele Bisericii a grupului sanitar, a unui birou, si a unui loc pentru aprins lumanari. Sincer sa fiu, de cand am venit de la scoala, adica pe la ora 14.00, am auzit afara numai sunetul unei drujbe si bocaneli in continuu. Cand se mai oprea drujba, mai auzeam afara cum canta vrabiutele pe balustrada balconului meu. Apoi o luau de la capat muncitorii. Le urez mult succes in realizare acestor proiecte marete. Stiti dragi hoinari vorba englezului, „TIME IS MONEY”.
Am uitat sa mentionez un lucru, Biserica aceasta a fost realizata de mesteri iscusiti veniti tocmai din tinuturile Maramuresului. Deci nu uitati, dupa concertul Vitei de Vie, mergeti la Sfintirea lacasului de cult din strada Calugareni, doar nu pierdeti nimic. Daca nu stiti unde e, urcati-va pe sensul giratoriu de la Selgros si uitati-va de jur imprejur, si o sa vedeti o turla de lemn, ati zice in miniatura, in comparatie cu blocurile din jur. Spor la hoinarit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns