Laura Brat este noua solistă a trupei Partizan

Începand cu 20 Martie 2019, Partizan se va despărți în mod oficial de Artan, solistul sinonim cu numele trupei. Acesta a fost de la bun început unul dintre membrii fondatori ai grupului, alături de Cătălin „Tobi” Neagu, Florin Barbu și Răzvan Moldovan. Anunțul a fost făcut public pe pagina oficială de Facebook a trupei:

Miercuri, 20 Martie, drumurile noastre se despart.
Îi mulțumim lui Artan pentru momentele muzicale frumoase ce le-am trăit împreună și îi urăm mult succes în continuare!
 

Nu demult,, Artan declarase într-un interviu pentru Vice.ro că „viitorul trupei e relativ„. De altfel, concertele trupei Partizan deveniseră mai rare în ultima vreme. Cu toate acestea, la începutul acestui an a fost lansat EP-ul „Timpuri Noi” ce cuprinde  noua piesă intitulată „Pompierii„, care a fost însoțită și de un videoclip oficial. Este ultimul material discografic ce-l va avea pe Artan la voce.

https://www.youtube.com/watch?v=fkK2DiIGim4

La scurt timp după anunț, Partizan a revenit cu o altă postare prin care anunțau oficial înlocuitoarea lui Artan:

În lumea Partizan există o singură regulă: „Nici o regulă”.
Lucrurile se schimbă mereu (schimbarea e singura constantă), așa că o să urmeze o perioadă creativ palpitantă, de lucru intens, cu mult experiment.
Ceea ce nouă ne place mult, pentru că Partizan experimentează noul, creativitatea şi noi încercări alternative de exprimare. Ele ne sunt crezul.
Vom împărţi cu bucurie aventura noastră sonica cu voi și vă vom ţine la curent cu ce se întâmplă în lumea de basm a haosului controlat.
Doamnelor și domnilor, avem plăcerea de a vă prezenta noua noastră colegă de tip partizan: Laura Brat. 

Este o mișcare inedita schimbarea cu o voce feminină. Artan a fost de la înființare solistul principal al trupei Partizan. În schimb, Laura Brat va fi prima prezență feminină din istoria trupei. Reacțiile la aceasta schimbare au fost mixte, mulți fani regretându-l deja pe Artan. Este considerat de mulți „spiritul trupelor Partizan și Timpuri Noi” iar acest lucru nu se va uita vreodată.

Totuși, Laura Brat nu este o prezență tocmai nouă pentru fanii din underground-ul românesc. Este în continuare solista formației Gray Matters și unul dintre membrii trupei Oameni Necunoscuți. Alături de Gray Matters a cântat pe scene rock importante precum Bucovina Rock Castle, Electric Castle sau Sziget Festival din Ungaria. Totodată, este des invitată să cânte cu diverse formații precum Luna Amară, Days Of Confusion, Implant Pentru Refuz sau Breathelast. Cu Implant Pentru Refuz a cântat frecvent piese precum „Simplu Și Greu” sau „Apus„, cu Breathelast a cântat „Maluri„, cu Days Of Confusion a cântat „Dharkata„, iar cu Luna Amara a cântat „Loc Lipsă„. De altfel, ultima piesă semnata Gray Matters este cântata cu Mihnea Blidariu, unul dintre soliștii trupei Luna Amară. Aceasta se numește „Zbor” și a fost lansată oficial pe 25 Octombrie 2018.

Ultimul concert Partizan cu Artan la voce va avea loc miercuri, 20 Martie 2019 la Cărturești Carusel din Bucuresti. Va fi un concert acustic ce va începe după ora 20:00. Primul concert Partizan cu Laura Brat la voce va avea loc vineri, 22 Martie 2019 în Flying Circus din Cluj-Napoca. Pentru mai multe detalii despre Partizan, intrați pe pagina oficială de Facebook a trupei.

Lasă un răspuns