Lansare album „Plus · Minus” în Cafeneaua Acaju din Iași

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, Cafeneaua Acaju din Iași vă invită la concertul de lansare al albumului „Plus Minus”. Conform descrierii oficiale, Plus · Minus este un proiect sincretic ce dorește să îmbine arta vizuală cu muzica, având ca miză direcționarea publicului către introspecție.

Proiectul este alcătuit din două părți. Prima o reprezintă expoziția de artă vizuală creată de Pulsar Sinaps și curatoriată de Maria Bilasevschi, care a avut loc la Galeriile de artă Victoria. A doua parte fiind albumul muzical ce va fi lansat la Acaju, produs de Socez la Kool Kat Recordings, unde Pulsar Sinaps are rolul de MC, ocupându-se de partea vocală și versificație.

Concertul de lansare este o invitație către o întreagă experiență audio-vizuală care determină ascultătorul să intre într-o călătorie introspectivă, până la întrebarea: „cine sunt eu?”. Cele 8 melodii care compun călătoria interioară reprezintă, în esență, un proces personal al artistului de autodescoperire, de autoevaluare, cât și curajul de a se expune în fața lumii cu cele mai intime frământări.

După concert urmează un Jam Session (în spiritul albumului) cu toate elementele necesare: freestyle, off da dome, beatbox, instrumente, scratch și, desigur, good vibe. Aici încep să se contureze ușoare concluzii, datorită interactivității și aprofundării cercetării de sine. Prin intermediul performance-ului live de improvizație muzicală, se creează o conexiune activă și spontană atât între artiștii prezenți la jam, cât și între artiști și public, fapt ce reprezintă o chemare continuă către momentul prezent.

Pulsar Sinaps, este un artist multidisciplinar care în prezent activează în Iași. A terminat secția de sculptură la UNAGE Iasi, iar în prezent este tatuator și muralist în formula KAPS crew. Pasiunea pentru HIP-HOP l-a introdus, în urmă cu 10 ani în lumea graffiti și street-art, timp în care a cochetat și cu MC-ingul și Freestyle MC-ingul. După cele două albume Rap scoase cu trupa Spasme, a început să abordeze și alte sound-uri, ceva mai experimentale, idee care a pus bazele proiectului și albumului „Plus · Minus”.

Socez este fondatorul Kool Kat Recordings, își are bazele muzicale în mesajul și soundul rap. Producător de groove-uri din adolescență, face ulterior cunoștință cu pick up-ul și vinilurile, ce devin inevitabil o mare dragoste. Între timp, deschiderea sa muzicală se extinde spre o paletă mai largă de genuri și influențe, de la funk, jazz și hip-hop la experimental, dnb, electronică ș.a.. A participat la festivaluri și concerte de nișă, în principal din sfera rap și hip-hop. „Multă pace!”

Evenimentul din Cafeneaua Acaju va începe undeva după ora 20:00. Pentru cine nu știe, Cafeneaua Acaju se află în zona Râpa Galbenă din Iași. Intrarea va fi de 20 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns