LacaResa și CMBH au lansat piesa “Distanță”

În ultimii ani, rap-ul a rămas, în mare parte, un stil muzical de nișă. La noi în țară, cel puțin, așa este. Majoritatea artiștilor și a trupelor de profil au rămas în continuare pe scenele cluburilor underground, iar, de cele mai multe ori, adună doar o mână de oameni la evenimente. Inclusiv artiștii mari suferă de o absență a publicului la concerte. Cel puțin așa era înainte de pandemie. Cu toate acestea, artiștii nu încetează să apară sau să reapară pe scena underground. Un astfel de exemplu este și cu casa de producții Critique Sound Records.  De data aceasta, LacaResa revine cu o nouă producție, alături de un videoclip ce implica inclusiv autoritățile locale.

Acesta, nu demult, lansase recent “Drum Lung“, cântată alături de C4. La sfârșitul verii, acesta a lansat o nouă piesă intitulată “Distanță“. Aceasta este făcută alături de CMBH, un alt apropiat al casei de producție Critique Sound Records. Dacă ascultați în ordine piesele lui LacaResa, am putea spune că “Drum Lung” e un prequel, iar “Distanță” e cumva un sequel la aceasta. Tema videoclipurilor este cumva similară, mesajul de asemenea, similar. Diferența majoră este într-adevăr videoclipul. Protagoniștii principali sunt LacaResa și CMBH, care, apar pe marginea geamurilor din spate ale unei mașini aflate în plină mișcare. Aceștia literalmente stau pe marginea acestora, susținându-se de barele transversale ale mașinii, cântând versurile piesei în tot acest timp. Zona în care a fost filmat videoclipul a fost în Iași, mai exact pe valea aflată între Casa De Cultură A Studenților și zona Universității “Alexandru Ioan Cuza”. Fiind vorba de mai multe cadre aflate în plină mișcare, echipa video care s-a ocupat de filmarea acestui videoclip a formata din mai multe persoane. Aceștia au fost Ștefan Raschip, Luca Priscornic, Horațiu Lungu și Octavian Popovici. Aceștia au reușit să prindă și să includă inclusiv momentul în care Poliția Rutieră din Iași i-au oprit pe cei din Critique Sound Records, în timp ce filmau videoclipul de la “Distanță“. La fel ca și la piesa “Drum Lung“, instrumentalul a fost realizat de NZVR. De mix si master s-a ocupat DOKU.

Pentru mai multe detalii despre viitoarele producții Critique Sound Studio, accesați pagina lor oficială de Facebook, sau canalul oficial de YouTube.

One thought on “LacaResa și CMBH au lansat piesa “Distanță”

Leave a Reply