KULT Fest – Ediția a III-a

În perioada 15-16 septembrie 2018, comunitatea KULT Hub pregătește cel mai mare festival de tineret din județul Neamț. Vor fi 2 zile de concerte, artă urbană, ateliere de creație și dezvoltare personală, expoziții de pictură și fotografie, promovare ONG-uri și multe activități sportive în aer liber.

Scopul KULT Fest 3 este de a conecta cât mai mulți tineri prin muzică, artă și educație, printr-o abordare nonformală și implicarea în ateliere în aer liber, sesiuni tematice, concerte și întâlniri cu oameni model. Pe durata celor 2 zile, vor avea loc diverse activități cu tematica, iar la finalul fiecărei zile se vor ține câteva concerte în Parcul Municipal din Roman. Capii de afiș sunt formațiile Cuantune, Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut și Alex & Fat Penguins.

Cuantune este un proiect muzical format în primăvara anului 2011. Membrii trupei sunt Cruxfader și Elisabeta, doi muzicieni talentați cu personalități total diferite. Muzica lor se remarcă prin naturalețe și printr-o evoluție constantă ce se materializează, deseori, în compoziții spontane și improvizatorice. Cu un sound fresh, ce imbina intr-un mod armonios mai multe stiluri intr-un mix elegant de nu-jazz, electro swing si future soul, Cuantune dovedește diversitate nu doar prin unicitatea sunetelor de pe vinil, ci și prin aparițiile live alături de nume consacrate în industrie, precum Nouvelle Vague, Club Des Belugas, Jamie Woon, Otros Aires si Waldeck, oferind publicului amator de muzică show-uri pline de creativitate și originalitate. Este recunoscută pentru piese precum „This time„, „Stand up on your feet (we’re having a party)” sau, ceva mai recent, „Damaged Goods„.

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut este o trupă de post-rock fondată în 2015, inițial ca un one-man project al lui Vlad Enescu, basistul trupei de progressive-metal, Axial Lead. La aproximativ 6 luni de la lansarea primului EP „Susurul Râurilor Care Curg în Jos, sau în Sus, Depinde Cum Te Uiți”, în luna iulie a anului 2016 s-a închegat un grup în toată regula și lui Vlad i s-au alăturat Matei Pușcaru la bass (:umbra, NoruNegru), Stere Câmpean la tobe (Stema, :umbra) și Mircea Becherescu la chitară (ex Aeon Blank & Sunet Fin). Și-a făcut prezența pe scene importante ale țării din orașe precum București sau Iași, fiind prezentă în cadrul unor evenimente precum Rocanotherworld sau Electric Castle. Este recunoscută pentru piese cu titluri extrem de creative precum „Nu faci dumneata ordine la mine pe birou„, „Unde erai în 1995?” sau „Putea Să Mă Prindă Controlul Acum„.

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ care s-a făcut remarcată în zona indie pentru versurile inteligente, dar și pentru umorul și versatilitatea videoclipurilor. De altfel, videoclipul piesei „The anatomy of my soul” este un desen animat realizat de cei de la Pixel Studio, un studio din Chișinău, specializat pe animație 2D/3D pentru film și publicitate. Trupa este originară din Chișinău și se află sub egida casei de discuri MediaPro Music. Este recunoscută pentru piese precum „Omul Fără Zei„, „Just A Fool„, „Regele Și Dragonul” sau „SlowRiders„.

Evenimentele din cadrul KULT Fest vor începe din timpul zilei. Pentru detaliile complete, puteti vizita fiecare eveniment în parte pe pagina oficială de Facebook a celor de la KULT Fest.

One thought on “KULT Fest – Ediția a III-a

Lasă un răspuns