Jinjer a lansat videoclipul piesei “Noah”

În ultimii ani, Jinjer a ajuns una dintre cele mai cunoscute trupe de pe scenele metalului extrem mondial. Aceasta a semnat cu Napalm Records în anul 2016, popularitatea trupei crescând considerabil. Sub egida celor de la Napalm Records, Jinjer a lansat 3 materiale discografice. Primul a fost “King Of Everything”, lansat în anul 2016. A urmat EP-ul “Micro” , respectiv albumul “Macro”, ambele lansate în 2019.

Noah” este o piesă extrasă de pe ultimul album semnat Jinjer. Până la ora actuală, au fost lansate 5 videoclipuri bazate pe piese de pe albumul “Macro”. Cele lansate anterior sunt pentru piesele “On The Top“, “Pit Of Counsciousness“, “Judgement (&Punishment)” și “Retrospection“. Exact cum zice chiar titlul, “Noah” este inspirată în mod clar din parabola biblica ce implică Arca lui Noe. Doar că, în comparație cu alte trupe, Jinjer nu abordează o temă religioasă. Multe dintre piesele trupei au la prima vedere o tentă religioasă, dar, nu este deloc așa. Versurile în engleza ale piesei descriu perfect starea pe care ai putea să o ai dacă ai fi literalmente blocat pe o corabie/arca. Sunt versuri extrem de vizuale contopite cu multe figuri de stil ce crează un mesaj subliminal. Sunt interpretabile versurile piesei despre arca și se pot corela cu parcursul vieții unui om. Jinjer a făcut acest lucru în foarte multe piese. E cumva punctul principal de inspirație al membrilor: viața umană, de la început până la sfârșit. De altfel, piesele de pe albumul “Macro” au inspirații reale, în care se poate regăsi oricine în viața de zi cu zi.
Videoclipul în sine a fost regizat de Oleg Rooz și are o temă maritimă. Pe lângă faptul că oceanul este omniprezent de-a lungul clipului, membrii formației sunt prezentați dintr-un port maritim cu multe bărci stagnante pe fundal. Chiar și vestimentația acestora a fost aleasă cu grijă, ei fiind îmbrăcați ca niște pescari aflați în largul mării. Imaginea trupei se contopește perfect cu diferite imagini ale unor personaje umane ce au piele de șarpe sau blănuri de animale, simbolizând cumva faptul că pe arcă se aflau toate vietățile lumii, încercând să supraviețuiasca una cu cealaltă.
Jinjer a spus despre “Noah” ca “piesa a fost scrisă de Tatiana (solista trupei) pornind de la premisa că nu s-ar fi putut continua viața pe Pământ“. A descris în continuare tema piesei corelată cu pandemia din zilele noastre, întrebându-se în același timp dacă “noi trăim o versiune moderna a acestei arce“. Videoclipul a fost lansat pe 13 mai 2020 în plina pandemie mondială, iar mesajul acesteia se potrivește perfect cu situația actuală și cumva te pune pe gânduri dacă stai și analizezi versurile piesei.
Pentru mai multe detalii sau noutăți ce sunt legate de trupa Jinjer, vizitați pagina oficială a trupei.

Leave a Reply