Jinjer a lansat piesa “Wallflower”

Anul acesta va marca lansarea celui de-al șaselea material discografic al trupei ucrainene Jinjer. Albumul urmează să fie lansat pe 27 august. Până la ora actuală, au fost lansate 3 piese oficiale. Toate au parte inclusiv de videoclipuri. Prima piesă a fost “Vortex” și a fost lansată pe 17 iunie 2021. A doua a fost “Mediator” și a fost lansată pe 28 iulie 2021. Ultima a fost lansată ieri și se numește “Wallflower“.

Jinjer este o trupă ucraineană de progressive groove metal. A început inițial ca o trupă metalcore, dar, cu trecerea anilor, s-a schimbat și stilul muzical al trupei. Odată cu semnarea cu casa de discuri Napalm Records, trupa a avut o schimbare a stilului, primele piese fiind inițial dintr-o zonă ce ducea mai mult spre death metal. Totodată, ascensiunea trupei a început din momentul semnării cu casa de discuri, ajungând cunoscută la nivel mondial. Este considerată ca fiind “cel mai bun export muzical al Ucrainei”.

Sub egida celor de la Napalm Records va fi lansat și noul album al trupei. Acesta se va numi “Wallflowers” și va conține 11 piese, urmând să fie lansat pe 27 august 2021. Până la ora actuală, doar 3 au fost făcute publice. La restul pieselor se cunoaște doar titlul momentan. Ultima producție este “Wallflower“. Ultimele videoclipuri din partea trupei au fost extrem de creative, având o oarecare poveste.

Tema acestui videoclip e relativ simplă și se învârte în jurul ideii de “Wallflower“. În limba română, nu ar exista un termen anume. Ca și traducere, “wallflower” ar însemna o persoană, de regulă timidă, care se ferește de activități sociale de orice tip și foarte rezervată în momentul în care este înconjurată de oameni. Ceea ce mi se pare nostim este că au pus-o pe Tatyana, solista trupei, în ipostaza unui “wallflower”. Pentru cine a văzut vreodată Jinjer live în concert, pot confirma că ea nu e nicidecum timidă sau închisă pe scenă. Mulți remarcă atitudinea acesteia, înainte să-i remarce calitățile vocale. Totuși, e prea bine conturat personajul în acest videoclip. E ușor de înțeles titlul piesei, mai ales când apar imagini extrem de sugestive. De altfel, clipul începe cu solista trupei baricândandu-se în casă, în “universul ei” cumva, începând după să desfașoare diferite activități. Asta, până-n momentul în care începe să fie căutată de oameni. Vizual, ideea de “wallflower” care începe să se “apere” de restul lumii a fost mult prea bine realizată. Sunt scene mult prea evidente, iar imaginea care e posibil să o rețineți din videoclip este cea dinspre finalul acestuia. Tatyana efectiv scoate două pistoale și începe să tragă spre “mediul exterior”, rămânând în spațiul ei sigur, iar contopit cu versurile piesei de tip “this life is a lockdown” dă un rezultat neașteptat de bun.

Piesa în sine, exact ca si “Vortex“, începe foarte lent, ca un “intro” al acesteia, ea crescând ca intensitate, iar finalul fiind foarte violent și frenetic.

Pentru mai multe detalii legate de Jinjer, vizitați pagina oficială a trupei.

One thought on “Jinjer a lansat piesa “Wallflower”

Leave a Reply